ACB

“Vull tenir Navarro a prop”

Lliga Endesa. Svetislav Pesic elogia la figura del capità del Barça i l’anima a continuar lligat al primer equip: “El seu exemple i mentalitat guanyadora seran útils a l’equip ara i en el futur”

D’aquí a dos dies, el Barça Lassa aixecarà el teló del nou curs, amb les proves mèdiques. Serà el primer sense Juan Carlos Navarro, després que el club anunciés la setmana passada la retirada del capità, el jugador més rellevant de la història de la secció. En una entrevista al lloc web oficial, Svetislav Pesic no va estalviar elogis cap a la seva figura: “Estic segur que ha estat una de les decisions més difícils de la seva vida. En tota la meva carrera de tècnic, no he conegut a ningú amb més ganes de jugar i gaudir del bàsquet que ell. He tingut la sort i el privilegi de poder-lo entrenar en dues etapes, de guanyar-ho tot, i s’ha convertit en llegenda no només pels títols, sinó per la forma de jugar, amb el seu estil propi.”

Navarro, amb contracte fins al 2027, s’integrarà a l’estructura del Barça, per bé que encara s’ha de definir amb quina funció. El preparador serbi va animar-lo a continuar lligat al primer equip: “M’agradaria que estigués a prop de l’equip, de mi. El seu exemple i mentalitat guanyadora seran útils ara i en el futur, com d’altres equips que compten amb les seves llegendes.”

La plantilla

El Barça Lassa ha mantingut l’esquelet de la temporada passada –a banda de la continuïtat de Pesic, la de set jugadors– i ha incorporat sis cares noves, cinc fitxatges (Pangos, Kuric, Blazic, Singleton i Pustovi) i la recuperació de Smits després d’haver-lo cedit un any a Fuenlabrada. “A final de temporada, vam fer una anàlisi profunda de l’equip, tant amb el Nacho Rodríguez [mànager de la secció] com amb el meu staff. El fet d’haver arribat a mitja temporada, a banda d’haver pogut tenir èxit en la copa, em va fer veure amb qui podríem comptar i amb qui no. Sembla que hem fet molts canvis, però, de fet, tan sols hem canviat dos jugadors que eren clau com Moerman i Koponen, que van complir amb les exigències del club. En el seu lloc, ens vam decidir per jugadors amb experiència en l’Eurolliga o en l’ACB”, va explicar Pesic. I hi va afegir, amb referència a les renovacions de Ribas i Tomic: “Era molt important mantenir jugadors de tanta experiència, igual que incorporar peces com Pustovi i Smits pensant en el mitjà i llarg termini. Hem conservat tot l’staff i no hem volgut fer cap experiment amb aquest tema.” El tècnic també va remarcar que l’estiu ha permès recuperar peces que estaven lesionades el curs passat (Oriola i Ribas).

Calendari exigent

En les seves dues etapes al Barça, Pesic, que farà 69 anys el dia 28, ha obtingut sis títols (dues lligues, dues copes, una Eurolliga i una lliga catalana). Coneix l’exigència: “Ens espera una temporada molt il·lusionant, on s’espera no només guanyar partits, sinó títols. Ens hem de preparar de valent. Tots els jugadors hauran d’estar mentalment, tàcticament i físicament preparats per als partits decisius. És per això que necessitarem els nostres aficionats també més que mai i que, quan juguem al Palau, siguin el sisè home.”

És especialment dur el primer tram de l’Eurolliga, amb sis de les vuit primeres jornades a fora: “Som conscients d’aquest tema. Per això, les victòries a casa seran clau per poder-nos classificar per al Top 8 aquesta temporada.”

[Navarro] Segur que ha estat una de les decisions més difícils de la seva vida. No he conegut ningú amb més ganes de jugar a bàsquet que ell
Vam fer una anàlisi profunda a final de curs. Sembla que hem fet molts canvis, però tan sols hem canviat dues peces clau com Moerman i Koponen
Ens espera una temporada molt il·lusionant, on s’espera no només guanyar partits, sinó títols. Ens hem de preparar de valent
Svetislav Pesic

Més atenció i seguiment als joves del filial

Si bé elements com Pol Figueras, Aleix Font, Sergi Martínez o Atoumane Diagne ja es van exercitar amb el primer equip el curs passat, les prioritats llavors eren unes altres. Principalment, redreçar el rumb de l’equip, que, amb Sito Alonso, anava a la deriva. Svetislav Pesic va assegurar que enguany s’estarà més a sobre del filial: “Tindrem especial atenció a aquests joves jugadors del Barça B. Serà una temporada molt important per a ells perquè jo el curs passat no vaig tenir l’oportunitat de dedicar-m’hi tant com hauria volgut. Vull saber exactament quin potencial tenen per ser jugadors del primer equip”. El filial, que continuarà a la LEB Or i serà dirigit per Diego Ocampo, té una mitjana d’edat de 19,2 anys.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)