FEB

Curs nou, idea nova

LEB Or. El Força Lleida comença l’activitat amb set fitxatges, més capacitat atlètica i la voluntat del tècnic, Jorge Serna, d’imposar un estil viu i agressiu

A Barris Nord tenen molt present l’angoixa amb què van conviure en la recta final del curs passat. Que la història tingués final feliç –salvació in extremis en la darrera jornada, a la pista del Manresa– no va evitar una reflexió a la cúpula executiva del Força Lleida a l’estiu. “Feia falta un canvi, i no només de jugadors, sinó del perfil, perquè era clar que no ens estava funcionant. Hem buscat jugadors que s’adaptessin a la idea que teníem per fer la plantilla. Un estil agressiu, valent, ràpid i amb certes dosis d’espectacularitat”, va subratllar Jorge Serna. El tècnic aragonès (1979) va assumir el càrrec a mitjan curs passat, quan van fer fora Borja Comenge. Assolir la permanència li ha valgut la renovació. Al seu costat, hi tindrà d’assistent Xavi Mendiburu, que s’ha retirat.

Amb una mínima continuïtat –tan sols es mantenen en el roster tres peces (Feliu, Mbaye, Hermet)–, la prioritat del club era nodrir la plantilla d’elements amb hores de vol en la LEB Or. “Volíem nacionalitzar l’equip, o almenys tenir jugadors que coneguin la lliga i hi estiguin totalment adaptats, com Djuran, Fall o Quintela. Fer el menor número d’apostes”, explicava el tècnic, que va referir-se a Robert Turner, base nord-americà arribat de la NM1 francesa (la tercera divisió): “Amb el Robert estem molt contents i ens ajudarà molt, tot i que la nostra idea inicial era apostar per un base espanyol, però ha estat impossible. No hi arribàvem”. Turner arribarà al Segrià aquesta setmana, com Hermet i l’australià Kyei, l’altre jugador sense experiència en la LEB. Dels reforços aterrats des de Plata (Chapela i Sierra), diu, rotund: “Tenen nivell de sobres per jugar en la categoria.”

Equilibri

Els entrenaments tot just acaben de començar –ahir de forma oficial, però ja es treballava la setmana passada–, però Serna té clar què ha canviat respecte del curs passat: “Tenim més equilibri. Potser ens falten puntals en atac, com eren Brano [Djukanovic] o Jarred [Ogungbemi-Jackson] però ara hi ha deu jugadors per confiar-hi perquè l’equip no decaigui. Tenim més capacitat atlètica per defensar, rebotejar i córrer, i intentarem sobretot treballar col·lectivament, com un bloc.” El preparador subratlla que potser li falta un center de referència, amb joc al pal baix, però que intentarà treballar-ho amb Mbaye i Fall per tal que li puguin oferir aquest registre.

D’objectiu, només n’hi ha un, estar lluny del descens i assegurar la salvació aviat: “Intentarem cohesionar les peces aviat, jugant sense egoismes, amb la idea que la gent que vingui a veure’ns disfruti.”

LES VALORACIONS

Tenim una plantilla més equilibrada que la de l’any passat. Potser sense puntals en atac tan marcats, però deu jugadors per confiar-hi
La nostra idea era nacionalitzar l’equip o almenys tenir molts jugadors amb experiència a Or. Fer poques apostes
Jorge Serna
Bases
Robert Turner * 1,90 m, 1993
Adrián Chapela * 1,92 m, 1994
Exteriors
Filip Djuran * 1,95 m, 1991
Sergi Quintela * 1,82 m, 1996
Miquel Feliu 1,98 m, 1985
Fernando Sierra * 1,94 m, 1995
Interiors
Kregor Hermet 2,04 m, 1997
Obi Kyei * 2,06 m, 1994
Ablaye Mbaye 2,09 m, 1990
Massine Fall *. 2,08 m, 1993
Entrenador
. Jorge Serna (2a) (*) - fitxatges d’aquest estiu

El Prat arrenca amb només sis jugadors i el fitxatge d’Iván Corrales

x.b

Qui també va arrencar ahir la pretemporada va ser el Prat, que enguany tornarà a estar vinculat amb la Penya després d’un any de no fer-ho. El tècnic Dani Miret, però, haurà d’estar dues setmanes amb mitja plantilla perquè els quatre vinculats al Divina Joventut –Arturs Zagars, Pep Busquets, Joel Parra i Terrence Bieshaar– estan en dinàmica del primer equip i són necessaris. És per això que el Prat ha començat a exercitar-se amb només sis jugadors (Pol Bassas, Marc Rubin de Celis, Marc Blanch, Pep Ortega, Gerbert Martí i Kristaps Gluditis), que complementen alguns jugadors del sènior B. La novetat és que Dani Miret ha incorporat un nou ajudant, l’exjugador Iván Corrales. L’actual president de l’UBSA Sant Adrià, que va ser jugador del Prat fa algunes temporades, formarà part del cos tècnic, al costat de Jordi Ribas. Corrales aportarà l’experiència als més joves sobretot en una posició de base on hi ha tres jugadors amb capacitat d’evolucionar com són Zagars, Bassas i Rubin de Celis.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)