ACB

Birgander no es recupera i la Penya estudia fitxar

Lliga Endesa. No s’ha entrenat encara per un edema al peu, i la seva baixa, la de Miller i la situació de Todorovic deixen Duran sense pivots per al debut ACB

Queden dues setmanes per al debut del Joventut a l’ACB a la pista del Breogán. I Birgander no s’ha entrenat cap dia per un edema al peu dret; Quincy Miller tampoc s’ha entrenat perquè se li va fer una artroscòpia fa tres setmanes, i Marko Todorovic continua sense fitxar oficialment i, encara que ho faci, físicament està lluny del seu millor moment perquè arrossega molèsties d’esquena des de fa mig any. El cas de Miller ja estava previst, el de Todorovic, també, però el de Birgander ha estat una sorpresa. La Penya es planteja fitxar un pivot temporalment per poder afrontar l’inici de lliga amb garanties i no arrossegar un inici dolent.

Dilluns, la decisió

La lesió de Birgander té una història curiosa. Va entrenar-se a l’estiu pel seu compte i es va fer un esquinç. O això es pensaven. Quan se li va fer la revisió mèdica a la Penya, es va veure que tenia un edema al peu dret, cosa que no li ha permès entrenar-se encara. El tècnic Carles Duran confiava plenament en Birgander com a titular, però la realitat és que no pot ser-hi. Duran parla obertament de la situació: “He parlat amb el club i dilluns si no es pot començar a entrenar haurem de prendre alguna decisió, perquè el debut a l’ACB el tenim ja aquí i no podem fer-ho sense pivots.” Es dona la circumstància que, a més, el Breogán en el joc interior hi tenen l’MVP de la temporada passada a l’ACB, Henk Norel, per qui la Penya es va interessar, l’ex-Barça B Herun, l’ex-Estudiantes Alec Brown, Sulejmanovic i ara tenen cedit el brasiler de 2,18 m Felipe dos Anjos. La Penya viatja avui a Oviedo al Circuit Movistar en quadre sense Laprovittola, López-Arostegui, Miller, Birgander i, lògicament, també sense Vidal.

Avui, junta d’accionistes

Avui (20 h) en segona convocatòria de la junta general extraordinària d’accionistes que se celebrarà al Palau, se sotmetrà a votació si s’accepta l’entrada del grup inversor Scranton Enterprises, de l’empresa catalana Grífols, dins el Joventut. L’ampliació de capital serà de 3,6 milions d’euros, i això servirà per eixugar el deute acumulat –Hisenda a banda–. No es va poder celebrar ahir perquè feia falta la presència del 50% de l’accionariat.

L’adeu de Vidal és oficial

A última hora d’ahir al vespre el Divina Joventut va emetre un comunicat en què anunciava que Sergi Vidal i la Penya arribaven a un acord per rescindir l’any que li quedava de contracte. En el comunicat s’especifica: “El club, seguint la seva filosofia, aposta per un canvi generacional en què es fa difícil poder donar els minuts que el jugador necessita i que contrasta amb les ganes que ell té de seguir amb la seva carrera esportiva.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)