Mundial

Tot torna al seu lloc

Lliga Endesa. Entre avui i demà, els catalans i el MoraBanc acabaran de recuperar els internacionals que han marxat per jugar en les finestres FIBA

Les finestres FIBA van entrar amb mal peu en l’exercici passat –sense cap jugador d’Eurolliga i NBA estaven descafeïnades– i durant l’estiu, han fet vessar el got de la paciència als clubs. I no tan sols d’Eurolliga. Els de la Lliga Endesa (tots) creien un despropòsit fixar-ne una ara al setembre, en plena pretemporada, quan els equips s’estan cohesionant i estan ajustant automatismes amb vista al curs. Per això, van fer front comú per cedir els internacionals tan tard com fos possible –la normativa ho fixa en 72 hores abans del primer partit; això volia dir el dia 10 o 11 de setembre, en funció de cada selecció– i, en alguns casos, pressionar per tal que aquest cop alguns fossin alliberats.

Efectes mínims

A Vitòria, ho han patit més que ningú. Fins a vuit integrants del primer equip ha perdut pel parèntesi de les seleccions –Vildoza, Marcelinho, Shengelia, Voigtmann, Janning, Diop, Poirier i Shields–, fet que va provocar el comentari irònic a Twitter del tècnic Pedro Martínez: “Pretemporada interruptus.” Escassa preparació haurà pogut fer el Baskonia de la supercopa. Divendres se les haurà amb el Barça Lassa en una de les semifinals.

L’equip blaugrana també tenia números de rebre fort, però finalment únicament ha vist com li convocaven dos jugadors. Fixos en les seleccions com Blazic o Heurtel no hi han hagut d’anar, com tampoc joves com Smits o Pustovi. D’altra banda, Pangos va ser alliberat després de jugar contra el Brasil a Laval (Quebec) dijous –10 punts i 8 assistències– i s’ha estalviat la pallissa d’anar a Xile a jugar i després venir cap a Barcelona. Més o menys, 20.000 quilòmetres. Avui Pesic ja recuperarà Oriola, que ahir va jugar amb Espanya a Madrid contra Letònia.

A Manresa, ja els tenen tots des d’ahir. A l’arribada de Cady Lalanne –l’haitià ha resolt, per fi, els problemes amb el visat–, s’hi va afegir Lundberg. L’exterior ha estat vital en els dos triomfs de Dinamarca (Suècia i Bielorússia), en el seu cas buscant el bitllet per a l’europeu del 2021, acreditant 23,5 punts i 5,5 rebots. Pel que fa al Divina Joventut, no recuperaran tots els efectius fins demà. Està previst que s’incorporin avui a la feina López-Arostegui i Lakovic, que és assistent a Eslovènia. I, en el cas de Laprovittola, no ho farà fins demà. Aquesta matinada ha jugat contra Puerto Rico a l’Argentina i haurà de fer un viatge llarg de tornada.

Albicy ja era ahir a Andorra després d’exercir de base titular a França en els dos amistosos –5,5 assistències en 23 minuts– i el que tornarà avui serà Michele Vitali. L’escorta, que no va tenir cap minut contra Polònia divendres, va contribuir ahir a la victòria d’Itàlia a Hongria.

*Barça Lassa
Pierre Oriola Espanya
Kevin Pangos Canadà
*Divina Joventut
Nico Laprovittola Argentina
Xabi López-Arostegi Espanya
Jaka Lakovic Eslovènia (assistent)
*Baxi Manresa
Gabriel Lundberg Dinamarca
*MoraBanc Andorra
Andrew Albicy França
Michele Vitali Itàlia
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)