ACB

Com uns espectadors

La presentació dels sis fitxatges del Barça passa a un segon terme i l’atenció se centra en Nacho Rodríguez i Joan Bladé, després de quasi mig any sense comparèixer ni haver fet balanç del curs passat o de l’adeu de Navarro

Segurament el Palau Blaugrana va viure ahir una de les rodes de premsa de presentació més estranyes de tots els temps. D’entrada, com a anècdota, l’acte es va dur a terme al centre del Palau Blaugrana, cosa poc habitual, perquè normalment es fa a la sala de premsa. Però hi havia una raó: no es presentava un, dos o tres jugadors, com en d’altres ocasions, sinó que es presentaven sis incorporacions de cop: Singleton, Pangos, Kuric, Pustovyi, Blazic i Smits. La presentació, això sí, arriba quan ja sonava la botzina, perquè aquesta tarda el Barça Lassa agafa el vol cap a Santiago de Compostel·la, on demà té la supercopa, la segona competició oficial després de la Lliga Catalana. Joan Bladé, directiu responsable de la secció, ho justificava així: “Aquesta presentació és excepcional. Ens hauria agradat fer-ho d’una altra manera, però la competició no ens ho ha permès.” La realitat, però, és una altra cosa.

Com a espectadors

Tot va ser estrany per un motiu: els protagonistes no van ser els jugadors, sinó els responsables de la secció. Hi havia Nacho Rodríguez, mànager de la secció, i Joan Bladé. No hi era, com és habitual en totes les presentacions, Albert Soler –director de l’àrea d’esports professionals–, que era a Madrid en una reunió. A primera fila hi havia tres directius i Juan Llaneza i Manolo Flores, de la comissió esportiva.

Després de cinc minuts de preguntes protocol·làries als jugadors, les mirades i les preguntes es van dirigir als responsables del club. El fet que fes quasi mig any que des del Barça no es fes ni balanç de la temporada passada, ni de l’adeu de Navarro, ni de la renovació de Pesic, ni dels nous fitxatges, ni la línia del Barça... havia deixat moltes qüestions pendents. Però cap va quedar aclarida com esperaven els mitjans. Tant Nacho com Bladé van tancar files cap a dins amb una mateixa línia: “És veritat que en el club no s’ha fet balanç, però no tenim inconvenient a fer-lo. La temporada passada no es van assolir les expectatives. Ni es van aconseguir els èxits que aquest club mereix. Pesic ha fet una feina molt important, i aquest any esperem seguir per aquest camí”, va dir Bladé.

El nou líder és Pesic

Un dels debats que hi ha sobre la taula és qui és el nou líder del Barça. A tots els jugadors se’ls va preguntar a qui donaria la pilota guanyadora a 15 segons per al final. Només Singleton va dir Tomic. La resta va dir que és un treball col·lectiu. Una resposta que evidencia que qui farà de líder en el Barça és el seu tècnic. Pangos també va parlar del seu extècnic en el Zalgiris, Jasikevicius: “M’ha fet créixer com a base”, va dir el canadenc.

SOLER, A MADRID

Nacho i Bladé donen la cara i Llaneza i Flores són a primera fila

QUI ÉS EL LÍDER?

Els fitxatges no veuen ningú i subratllen que la clau és l’equip
La decisió que Navarro no continués no va ser de ningú en concret, va ser de tots, una decisió de club
Nacho Rodríguez
La temporada passada no vam aconseguir les expectatives que teníem, sobretot en l’Eurolliga
Joan Bladé

“Navarro pot aportar més fora de les pistes que a dins”

Un dels temes que tothom tenia pendent de preguntar era sobre l’adeu de Navarro. En aquest sentit Nacho Rodríguez va voler treure les culpes a algú de forma individual i va evitar conflictes: “És una decisió del club i el club som tots, des del president fins al mànager.” El màxim responsable esportiu blaugrana va afegir que la decisió es va prendre perquè havien arribat a una conclusió des del club: “Vam creure que Navarro pot aportar més fora de les pistes que no pas jugant, i així li ho vam comunicar.” Nacho Rodríguez també va explicar que Navarro ja està exercint les seves noves funcions: “Dimarts va estar en la presentació de la Lliga ACB i el cap de setmana va estar mirant el cadet a Badalona. S’està incorporant i formant-se. Els seus 20 anys de bàsquet ens aportaran molt a la secció i serà un referent.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)