ACB

Desapareguts 24 minuts

El Barça queda eliminat després d’arribar a perdre de 20 punts (38-58) i, tot i una remuntada increïble, Kuric falla el triple per forçar la pròrroga

Molts jugadors van contribuir a canviar el xip i tenir possibilitats

barça 76 baskonia 79

BARÇA LASSA:Heurtel, Blazic (3), Claver (13), Singleton (6), Tomic (9) -cinc inicial-, Pangos (10), Smits (9), Pustovyi, Oriola (8), Kuric (16) i Font 82). 17/34 de 2. 9/25 triples (3 Kuric, 2 Singleton, 2 Pangos, 1 Claver i 1 Smits). 15/16 lliures. 34 rebots (7 Tomic). 17 assistències (8 Pangos) i 81 de valoració (20 Pangos).BASKONIA:Granger (8), Janning (6), Shields (13), Voigtmann (5), Poirier (10) -cinc inicial-, Vildoa, Huertas (6), Diop (5), Garino (16), Hilliard (3) i Shengelia (7). 17/35 de 2. 10/25 triples (4 Garino, 2 Janning, 1 Voigtmann, 1 Shields, 1 Hilliard i 1 Shengelia). 15/19 lliures. 33 rebots (13 Voigtmann). 19 assistències (5 Granger i 5 Huertas) i 90 de valoració (18 Garino).PARCIALS:21-22, 13-27 (34-49); 22-17 (56-66) i 20-13 (76-79).

Molt a millorar però amb arguments per portar-ho a terme. Aquesta és la conclusió que va deixar la semifinal d’ahir situant el partit en un context de pretemporada i amb poc temps de rodatge contra un sòlid Baskonia que ha mantingut el tècnic Pedro Martínez i deu de les seves peces del curs passat, fet que vol dir que té molta feina avançada. A més, el fet que la final four es disputi a Vitòria converteix el Baskonia en un perill tant en l’ACB com en l’Eurolliga. Queda tota la temporada, però de moment el Barça porta 0 de 2 en competicions oficials, i fan falta injeccions positives perquè el projecte agafi força i no generi dubtes que serien fatals. Tot això amb Navarro debutant com a mànager i com a espectador a Fontes do Sar.

El Barça, sense Hanga, Ribas ni Seraphin, està lluny del que se n’espera. Ahir va ser una evidència, igual com li va passar fa 13 dies en la final de la Lliga Catalana: va mostrar mancances i cal que hi posi remei amb urgència. La primera és que ni contra el MoraBanc ni contra el Baskonia van estar al nivell defensiu obligatori per ser competitius. A Europa una primera part com la d’ahir és partit sentenciat a la mitja part. Contra els andorrans el Barça va encaixar 94 punts, i ahir en el primer temps n’havia rebut 49. Els vitorians van ser capaços de fer una sèrie de 7/10 triples, molts d’ells llançats absolutament sols perquè defensivament els sistemes d’ajudes del Barça no arribaven i els automatismes encara no estan treballats. El Barça també va trobar a faltar un líder quan la patacada del Baskonia havia deixat absolutament impotent un Barça superat per tots costats i sense idees ofensives. El partit semblava trencat (38-58 a 5:55 per al final del tercer quart).

Pangos i Heurtel

La part positiva va ser que hi ha ingredients per poder fer un bon còctel blaugrana. En el segon temps, quan l’equip estava perdut amb Heurtel fent la guerra pel seu compte (0 punts amb 0/7 tirs de camp i -3 de valoració) el canadenc Pangos va agafar el timó de la nau, Smits va aportar energia; Font, il·lusió; Kuric, encert exterior, i els que han de ser els capitans generals (Oriola, Singleton i Tomic) van fer un pas endavant. Només així es pot explicar que després d’una primera part en què el Barça va ser un equip sense confiança ni ordre en atac ni encert –havien anotat més de tres (6/14) que no pas de dos (5/15)–, els de Pesic van saber canviar el xip. En el rebot havia estat un drama amb Voigtmann intractable igualant el rècord de la supercopa (13). Va ser des del darrere, des de la defensa, ofegant el Baskonia i anant sumant amb protagonisme repartit. I va passar a ser un equip amb majúscules com vol el seu tècnic. Jugant amb conceptes bàsics de dos per dos o bloquejos directes, el Barça va poder generar accions i anotar punts. De mica en mica va anar retallant fins que un triple de Kuric va posar pressió màxima al Baskonia (72-73). Quedaven encara tres minuts. Els vitorians van fer un 0-6 salvant un moment dramàtic (72-79). Però els blaugrana van continuar pressionant Una cistella de Pangos i dos tirs lliures de Kuric posaven emoció (76-79). Singleton feia un tap a Shields i amb 10 segons per jugar-se el Barça va buscar Kuric, qui, des de nou metres, va llançar el triple de la pròrroga però va errar i Oriola a la desesperada va llançar com va poder de tres però també va fallar. El Barça torna a casa amb les mans buides abans del debut, dijous, al Palau Blaugrana contra el Gran Canària a l’ACB.

EL VESTIDOR

Hem tingut molts problemes per controlar el rebot defensiu. Això és bàsic en el bàsquet. No som on volem ser

EXHIBICIÓ DE 6,75

Tothom ha vist que en els primers 20 minuts no hem jugat, només hem reaccionat. No hem defensat
Svetislav Pesic
7/10
triples
portava el Baskonia en la primera part, molts llançats sols. El Barça havia fet més triples (6) que cistelles de dos (5)

El Madrid no deixa cap opció a l’amfitrió

El Madrid i el Baskonia jugaran aquesta tarda (19.15 h) la final de la supercopa després del concurs de triples (18.15 h). Els blancs van eliminar l’equip amfitrió, el Monbus Obradoiro, després d’una humiliació espectacular en la segona meitat (81-61). En el primer temps el matx havia estat igualat, fins al punt que abans de l’inici del segon quart la diferència era 36-40. Va ser llavors quan un parcial de 6-28 va trencar el matx (42-68). L’últim quart va ser de tràmit. Els màxims anotadors blancs van ser Llull (17 punts) i Randolph (12).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)