ACB

Ara ja va de debò

Lliga Endesa. La pretemporada acaba amb el Barça encara lluny del que se n’espera, el MoraBanc brillant i el Divina i el Baxi castigats per les lesions

La pretemporada s’ha acabat. Des d’ara, els resultats ja compten i els equips que no han pogut ajustar prou els engranatges hauran de fer-ho a marxes forçades. I és que la competició no espera a ningú.

Al Barça Lassa, li tocarà alçar el teló de la Lliga Endesa dijous, al Palau i contra l’Herbalife. L’estiu ha servit per sacsejar la plantilla i per fer matisos al que no funcionava, però els de Pesic ja arrenquen amb la motxilla plena de pressió i exigència. Res de nou en una entitat d’aquesta dimensió, però remarcada enguany per la patacada en la final de la Lliga Catalana –era la primera derrota en el torneig en una dècada– i l’eliminació en les semifinals de la supercopa, després d’una primera part pèssima. “No érem a la pista”, va arribar a dir el mateix Pesic. Més enllà dels resultats, amb tantes victòries com derrotes, l’equip traspua una fragilitat que no poden tapar ni les fogonades d’amor propi. En tot cas, és d’esperar –i més val que sigui així– que els blaugrana creixin a mesura que tothom hagi assumit el seu rol i es recuperin elements com Hanga o Ribas, que incrementaran la qualitat defensiva col·lectiva. Això sí, a partir d’ara, ho haurà de fer guanyant. Sense excuses.

Lesions

Al Divina Joventut, la inèrcia de la recta final del curs passat l’ha ajudat a superar tot el reguitzell de problemes físics que ha tingut, i està tenint. Principalment, en casos com els de Birgander o Quincy Miller, inèdits en la pretemporada. Els de Carles Duran han ofert bones vibracions i alguns dels fitxatges sense experiència a Europa han brillat. El cas de Mathias i el seu canell, o de Conor Morgan. Ara cal veure si en competició tot continua igual.

El Baxi Manresa arriba a la línia de sortida amb un punt “de verdor tàctica”, segons el parer de Joan Peñarroya. I és que a les lesions importants de Doellman i Álvaro Muñoz –cap d’ells estarà a punt per al debut– s’hi ha afegit la impossibilitat de disposar de Renfroe i, sobretot, Lalanne fins a mitja pretemporada. Dos elements vitals, el base i el pivot titulars, que han hagut d’ajustar-se contra rellotge a l’ideari del tècnic. Això ha tingut incidència en el fet que, en els dos últims amistosos, els partits se’ls hagin fet molts llargs, als del Bages.

A Andorra, estan més contents que un gínjol. Totes li ponen al MoraBanc. El 6-1 de pretemporada –amb el títol de la Lliga Catalana– tan sols el superen els dos imbatuts, el Madrid (5-0) i l’Iberostar (4-0). El relleu a la banqueta no ha estat gens traumàtic i Ibon Navarro ha imposat un segell de duresa defensiva i verticalitat que promet enganxar a La Bombonera. A tot això, s’hi planta amb tots els efectius a punt.

*Barça Lassa (3-3)
Barça Lassa - Divina 62 - 65
Barça Lassa - Baxi Manresa * 78 - 63
Barça Lassa - MoraBanc * 76 - 94
Barça Lassa - Partizan 101 - 64
Gdynia - Barça Lassa 67 - 94
Barça Lassa - Baskonia ** 76 - 79
*Divina Joventut (4-3)
Divina - University Michigan 85 - 79
Barça Lassa - Divina 62 - 65
MoraBanc - Divina * 83 - 75
Divina - UCAM Múrcia 104 - 77
Obras Sanitarias - Divina 78 - 70
Iberojet Palma - Divina 75 - 71
València - Divina 76 - 78 (*) - Lliga Catalana
*Baxi Manresa (2-3)
Baxi Manresa - MoraBanc 77 - 75
Barça Lassa - Baxi Manresa * 78 - 63
Breogán - Baxi Manresa 62 - 84 València - Baxi Manresa 77 - 61
Baxi Manresa - MoraBanc 66 - 85
*MoraBanc Andorra (6-1)
Baxi Manresa - MoraBanc 77 - 75
MoraBanc - Pau Ortès 100 - 79
MoraBanc - Divina * 83 - 75
Barça Lassa - MoraBanc * 76 - 94
MoraBanc - Porto 84 - 63
MoraBanc - Tecnyconta 84 - 77
Baxi Manresa - MoraBanc 66 - 85 (**) - Supercopa
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)