ACB

El jutge únic té la paraula

ACB. El Divina Joventut continua subratllant que no vol guanyar el partit als despatxos però que vol que es compleixi el reglament de competició que els podria donar el triomf

El jutge únic del comitè de competició de l’ACB, que és el que té la Federació Espanyola de Bàsquet (FEB), haurà de decidir si finalment el partit entre el Breogán i el Divina Joventut es juga o es dona el partit per guanyat a la Penya per incompliment de la normativa del conjunt gallec. El club verd-i-negre no ha denunciat el club gallec a l’ACB i esperen una resolució entre avui i demà, cosa que difícilment passarà perquè el jutge únic encara no ha rebut l’informe complet. La Penya s’esperarà a la resolució final per saber si s’han de prendre mesures. L’article 55 és interpretatiu, però en condicions normals haurien de donar el partit per guanyat a la Penya. Des de l’ACB no s’han pronunciat públicament però saben que una decisió o una altra serà un precedent de cara al futur.

Les converses a la pista

La incertesa durant els 45 minuts que es va retardar el partit va ser absoluta. Els jugadors s’anaven escalfant i el públic estava expectant amb paciència. Però els àrbitres van estar parlant tant amb els entrenadors com amb el director tècnic de la Penya, Jordi Martí, que era a peu de pista i estava en connexió amb el responsable de competició, Joan Roca. El que la Penya no va acceptar va ser la proposta del club gallec, que va proposar que es jugués el partit i s’anés cantant des de la taula d’anotadors el temps de possessió que anava quedant, com si fos un partit de lliga escolar.

Mondo Ibérioca

La revisió tècnica dels videomarcadors del Pazo dos Deportes es va fer ahir i va confirmar que el que fallava era la connexió entre la consola dels oficials i l’ordinador central. El Breogán va explicar ahir que el servei tècnic farà una altra revisió per tenir el diagnosi complet per enviar el corresponent informe definitiu a l’ACB.

LES FRASES

A veure què diu el comitè de competició, no sé si pel fet de no tenir alternativa de marcador podrien perdre el matx

LA RESOLUCIÓ

La Penya l’esperava avui o demà, però el jutge no ha rebut l’informe ACB
Des de la Penya no ens agradaria guanyar un partit als despatxos; si s’ha de jugar només podrien fer-ho els jugadors que estaven inscrits en l’acta
És cert que hi va haver un factor de mala sort perquè no els va funcionar res, però sense marcador no es podia jugar
Jordi Martí
DIRECTOR ESPORTIU del JOVENTUT

Al Círcol i a l’Espanyol els va passar... també a Lugo

Hi ha dos precedents en el bàsquet que curiosament tenen com a principal protagonista el Breogán i sempre contra un equip català. L’11 de novembre del 1973 el Círcol Catòlic va veure com a 18 segons del final del primer temps (35-42) al pavelló es produïa una apagada. Dos mesos després el comitè de competició va ordenar que es tornés a jugar i quan va tornar l’equip català el dirigia ja Aíto, en el seu segon partit com a tècnic del Círcol. Un altre capítol va ser el 1986, quan un partit contra l’Espanyol es va haver de suspendre per culpa de la humitat. El partit també es va acabar jugant al cap d’un temps al mateix escenari.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)