ACB

Canell i energia

ACB. El Divina Joventut anuncia la incorporació fins a final de temporada de Luke Harangody, que cobrirà la vacant en la plantilla de Quincy Miller

En espera encara de la resolució per part de l’ACB sobre el desgavell que es va viure diumenge a Lugo, el Divina Joventut ha anat fent feina als despatxos i ahir va oficialitzar el fitxatge fins al final de la temporada de Luke Harangody (2,02 m, 1988). El reforç en la posició de quatre era una necessitat des del moment en què es va veure que Quincy Miller tardaria a recuperar-se de la lesió al genoll. I, un cop rescindit el contracte a Miller –hi havia una opció de rescissió, per si no es recuperava–, la parcel·la executiva va intensificar la recerca del substitut. L’aler pivot nord-americà té previst arribar a Badalona divendres, el dia que la Penya debutarà –ara sí– aquesta temporada a l’ACB, contra el MoraBanc. Sí que s’espera que pugui ser inscrit i estar disponible diumenge al Nou Congost, contra el Baxi Manresa.

Joc obert

Format a la Universitat de Notre Dame i amb 70 partits d’experiència a l’NBA entre els Celtics i els Cavs, ja fa temps que Harangody va veure que el seu futur era a Europa. Des que hi va arribar el 2013 –el va fitxar l’Unics–, el Joventut serà el seu cinquè club en sis temporades.

L’ACB la coneix del seu pas per València, on va arribar l’estiu del 2014 per rellevar Justin Doellman. Allà, casualment, coincidiria amb Carles Duran. El tècnic actual de la Penya va iniciar el curs com a assistent de Velimir Perasovic i, quan el van destituir, va passar a ser entrenador en cap. Aquest fet, amb tot el que implica –a banda de les seves virtuts, coneix el seu tarannà i la seva ètica de treball en el dia a dia–, ha influït en el seu aterratge a Badalona. Fins ara, el d’Illinois sempre havia estat en equips que jugaven competició europea, fos l’Eurolliga o l’Eurocopa. El curs passat va jugar al Ratiopharm Ulm.

Amb Harangody, el Joventut incorpora una peça que li permetrà obrir molt el camp. Molt efectiu en situacions de pick and pop, acredita percentatges per sobre del 40% en triples en el periple europeu, amb el seu estil de tir poc ortodox però de molt ràpida execució. És fort i enèrgic, un fet que li permet ajudar en el rebot defensiu, però pateix quan ha de defensar jugadors de més envergadura en situacions d’1x1 a pal baix. En tot cas, és un jugador que complementa la bateria d’interiors verd-i-negra i, amb un rol principal, pot fer soroll.

LA DADA

62
duels
d’Eurolliga de l’aler pivot, entre el Darussafaka (52) i el València (10). De mitjana, 7 punts (48,5% en triples) i 3,5 rebots.
Luke Harangody
Aler pivot 2,02 m
Decatur (Illinois, EUA) 2-1-1988
Trajectòria
2006-10 Notre Dame (NCAA)
2010/11 Celtics (NBA)
Cavaliers (NBA)
2011/12 Cavaliers (NBA)
Canton Charge (D-League)
2012/13 Fort Wayne (D-League)
2013/14 Unics Kazan (RUS)
2014/15 València
2015-17 Darussafaka (TUR)
2017/18 Ratiopharm Ulm (ALE)
2018-? Divina Joventut
Eurocopa 2017/18
Punts 11,1
Tirs de 2 54,5% (18/33)
Tirs de 3 42,9% (9/21)
Tirs lliures 88,2% (15/17)
Rebots 5,6
Assistències 1,1
Minuts 24,1
Partits 7
Valoració 13,9
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)