FCBQ

Figueres, Ciutat del Bàsquet Català 2020

Designació. La capital empordanesa iniciarà els actes l’1 de novembre amb el bateig dels pavellons municipals

Figueres estrenarà la seva designació com a Ciutat del Bàsquet Català 2020 l’1 de novembre. El consistori i els dos clubs de bàsquet de la ciutat, l’Adepaf i el CB Escolàpies, batejaran els dos pavellons poliesportius municipals amb els noms de dues persones de referència del bàsquet figuerenc, Rafel Mora i Roser Llop. Un “acte d’envergadura”, segons va dir el tinent d’alcalde i regidor d’Esports Jordi Masquef ahir en l’acte de presentació de la capitalitat, que donarà el tret de sortida a dues campanyes farcides d’activitats. “L’elecció de Figueres és la culminació de la feina brillant que aquests dos clubs fan a la ciutat”, va assenyalar Masquef. Aquesta serà la tercera vegada que una ciutat gironina assumeix la capitalitat del bàsquet català en 21 edicions. Anteriorment ho van ser Girona (2001) i Blanes (2009).

Els presidents dels dos clubs, Oriol Rabert (Adepaf) i Ramon Pastoret (Escolàpies) van explicar part de la programació de la capitalitat figuerenca, que estarà centrada, sobretot, en la promoció del bàsquet de base. “Com a activitat més mediàtica, ens agradaria posar el nom de Figueres al llibre Guinness dels rècords. Instem tothom que tingui idees a posar-se en contacte amb el club”, va dir Rabert, que també va anunciar que el seu club participarà en La Marató de TV3, entre d’altres activitats. Pastoret, per la seva part, va destacar que la capitalitat pot ser una eina fonamental “per a la promoció del bàsquet de base”, motiu pel qual es faran trobades i lliguetes de bàsquet escolar, entre altres activitats.

El president de la Federació Catalana de Bàsquet i de la Fundació Bàsquet Català, Joan Fa, es va mostrar convençut que Figueres serà una bona seu d’aquest esdeveniment: “Quan Figueres va demanar ser la capitalitat del bàsquet no vam tenir gaires dubtes. Sé que ho fareu bé i que Figueres serà una de les millors ciutats del Bàsquet Català.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)