Eurolliga

Per fer-s’ho mirar

El Barça Lassa es col·lapsa incomprensiblement en l’últim quart i la fe de l’Herbalife l’acaba enviant a la lona en el darrer sospir

Pangos té un tir per guanyar després que Hannah fes el 87-86 a tres segons del final

Es pot dir que això tot just acaba de començar, que és només un 0-2, però el Barça Lassa va patinar de forma molt estrident. Massa, si el que es vol és il·lusionar a una afició tipa de mediocritat en l’Eurolliga.

Titubejant, amb moltíssims alts i baixos, però els blaugrana van arribar a la recta final en disposició de fer seva la victòria. A l’Herbalife, li sobrava il·lusió i li faltava joc, però n’hi va haver prou amb deixar-s’hi la pell en defensa per despullar les misèries dels de Pesic que van acumular errades impròpies durant l’últim quart penalitzades en transició perquè el balanç defensiu no existia. I, en la moneda a l’aire del tram final, va sortir-li creu. Demà primer partit al Palau contra el Bayern, amb l’obligatorietat de vèncer. Així estem ja, a l’octubre.

Ara sí, ara no

Si l’equip tenia algun dubte de la dificultat de la visita a Las Palmas, el rival no tardaria a recordar-ho. Un parell de badades –una pilota perduda i un rebot en atac– van ser castigats per a l’Herbalife, amb Strawberry impetuós. Els de Pesic processarien el missatge i, ajustant la defensa i la pressió a la línia de passada, van minimitzar els arguments canaris en atac. I a l’altre costat, Pangos va apoderar-se del partit, des de l’anotació (7 punts consecutius i 9-19, 7’). L’entrada d’Heurtel ho va donar continuïtat i el forat es faria més gran encara després d’una cistella de Séraphin (14-26, 9’).

El trio català local –Oliver, Paulí i Rabaseda– li va donar un altre aire al seu equip, sobretot al darrere. Aquest plus d’energia el va notar el Barça Lassa, que va començar a perdre fluïdesa i, el pitjor de tot, va perdre el rigor defensiu. El parcial d’11-0 entre finals de primer quart i principis del segon van dur a un altre escenari (25-26, 13’). L’equip no trobava brúixola i ni la tornada a pista de Pangos li va servir. És més, es va oblidar de defensar –cedia en la batalla física, també en el rebot– i les faltes absurdes que feia li costaven punts en forma de tir lliure. Encara bo que, a mitja part, hi va poder arribar amb empat (44-44).

Desgavell final

Els primers atacs canaris feien pensar que el període de descans no li havia servit gaire per a res al Barça, excessivament tou als dos costats de la pista. També en atac, amb Tomic errant massa sota cistella. Kuric, molt inspirat, ho compensava. A poc a poc, es recuperaria el pols a a darrere i forçaria les pèrdues a l’Herbalife, que va tenir en Tillie una boia per no perdre més terreny.

Amb dos bases en pista, els de Pesic van adquirir el control de la situació i erosionava a partir del joc per parelles (72-79, 35’). Però, el mèrit de l’Herbalife va ser no entregar-se i, en això hi van tenir molt a veure primer, Hannah i, més tard, Evans. Aquest últim va ser l’executor dels contracops gestats a partir de les pilotes recuperades per la defensa canària al tram final. En una d’elles, giraria la truita (85-84, 39’). El Barça replicaria, però Singleton s’equivocaria dues vegades –triple errat sol i falta a Hannah a 3 segons del final– i l’acció en el darrer segon de Pangos, amb un tir a mitja distància, no ho va poder corregir.

Tinc la sensació que hem tingut diferents moments per tancar el partit, i no hem sabut com fer-ho. Ells ho han merescut al final
Svetislav Pesic

DADES

No hem tingut un gran dia en defensa i això ens ha pesat. Ells han lluitat molt, creient que podien fer una cosa gran
No hem estat fins en el tram final i és una oportunitat perduda, però és el segon partit. No ens hem de deprimir
Thomas Heurtel
Per guanyar a fora en l’Eurolliga, hem de fer-ho millor. I no hem de tardar gaire perquè la motxilla pesarà massa
Pau Ribas
Els cinc últims minuts han estat un desastre, amb pilotes perdudes. Hem donat l’oportunitat al rival de tornar
Pierre Oriola
Aquesta victòria és històrica i una bossa d’oxigen. Hem començat amb molts problemes, però ens hem sabut refer
Salva Maldonado
8
pilotes perdudes
del Barça Lassa en el darrer quart (dues de Tomic i Heurtel), quan en els tres anteriors únicament n’havia perdut cinc.
12
de valoració
d’Evans en el darrer període, amb 10 punts (4/5 de 2 i 2/2 tirs lliures), 1 assistència i 1 rebots, jugant-lo tot.
15,8%
tirs de camp
de Singleton en els dos primers partits d’Eurolliga. Acumula 1/10 en tirs de dos i 2/9 triples. L’equip el necessita.