FEB

Bea Sánchez, una lesió que pot portar cua

Bàsquet. La jugadora de l’Uni, que s’estarà uns quatre mesos de baixa, hauria jugat amb molèsties a l’esquena alguns partits amb la selecció

La pivot internacional de l’Spar Citylift Bea Sánchez va ser operada ahir d’una hèrnia discal i s’estarà probablement entre tres i quatre mesos de baixa, tot i que el club no s’atreveix a precisar quin serà el temps que trigarà a recuperar-se de la intervenció. La jugadora va notar molèsties a l’esquena en la roda d’escalfament en la final de la Supercopa d’Espanya del dia 10 d’octubre contra el Perfumerías Avenida. Una ressonància a l’Hospital General de Catalunya va confirmar l’abast de la lesió.

Amb tot, no era el primer cop que Bea Sánchez es queixava de molèsties a l’esquena i podria ser que la seva participació en el campionat del món amb la selecció espanyola hagués contribuït a la lesió definitiva. El 31 d’agost el seleccionador espanyol, Lucas Mondelo, va confirmar als mitjans de comunicació presents en la roda de premsa prèvia al torneig de València que la pivot andalusa era dubte per jugar els dos partits precisament per “molèsties a l’esquena”. Finalment Mondelo, amb molts problemes en les posicions interiors per la baixa de Sancho Lyttle, va fer jugar Sánchez i se la va emportar al mundial.

A Tenerife la seva participació va ser testimonial. De fet, ni en els partits absolutament decidits a favor de la selecció espanyola va tenir protagonisme, com ara l’Espanya-Japó (43 segons) o l’Espanya-Senegal (1:40). Contra el Canadà i en el partit pel bronze contra Bèlgica no va jugar ni un minut, tot i haver estat una de les destacades en la semifinal contra Austràlia. Aquell dia va jugar gairebé per obligació en carregar-se totes les pivots amb faltes personals. Mondelo, doncs, pràcticament no va arriscar mai a fer jugar la pivot ni un segon més del compte, com si els problemes a l’esquena que havia notat en la concentració de València no estiguessin del tot superats.

Ja a Girona la jugadora, això sí, va jugar la lliga catalana en principi sense queixar-se. Des de l’Spar Citylift, de moment, silenci respecte la possibilitat que Sánchez arribés ja lesionada al club.

No hi haurà substituta

Pel club, la possibilitat de fixar una substituta està descartada. “Som un club que no podem estirar més el braç que la màniga i per tant continuarem amb les vuit professionals més el suport de les jugadores de l’equip vinculat i el júnior”, assegura el director esportiu del club, Pere Puig. Èric Surís, doncs, haurà de canviar alguns dels plantejaments que tenia per a la temporada. Sánchez, que havia completat un magnífic curs al Ferrol, havia de ser clau en el joc interior de l’equip, que ara queda minvat. La jugadora, en principi, podria torna a l’equip a principis de març.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)