ACB

Excessivament fràgils

ACB. El Baxi Manresa es desintegra després de mitja part i acaba encaixant 61 punts de l’Unicaja en els dos últims quarts. Acredita 0-3 enguany a casa

BAXI 87 UNICAJA 96

BAXI MANRESA:Renfroe (16), Toolson (21), Pere Tomàs (12), Vene (8), Sakho (5) –cinc–; Lundberg (6), Del Águila (1), Lalanne (16), Muñoz, Gintvainis (2) i Dragovic. 24/39 de 2, 10/28 triples (5 Toolson, 2 Vene i Renfroe i 1 Pere Tomàs), 9/13 tirs lliures, 27 rebots (6 Lalanne), 17 assistències (9 Renfroe) i 87 de valoració (22 Renfroe).UNICAJA:Roberts (13), Salin (15), Dani Díez (2), Wiltjer (24), Shermadini (4) –cinc–; Jaime Fernández (10), Milosavljevic, Waczynski (11), Lessort (15) i Suárez (2). 21/35 de 2, 11/25 triples (3 Salin, Waczynski i Wiltjer i 1 Jaime Fernández i Roberts), 21/23 tirs lliures, 30 rebots (6 Suárez), 14 assistències (7 Jaime Fernández) i 112 de valoració (21 Wiltjer).PARCIALS:22-16, 20-19 (42-35); 17-36 (59-71) i 28-25 (87-96).

Al Baxi Manresa se li continua resistint la primera victòria al Nou Congost. El d’ahir era el tercer duel a casa del curs i va ser possiblement el partit en què ha tingut el triomf més lluny. Mai va deixar de persistir, però el que buscava era utòpic, sobretot perquè al davant hi havia un equip rocós i inspiradíssim, sobretot en la segona part. Els 61 punts anotats per l’Unicaja els dos últims quarts deixen al descobert una obvietat, que l’equip del Bages va decaure defensivament, donant excessives facilitats. Més de les que hauria convingut.

De tot a res

Tot i arrencar a contrapeu (2-8, 3’), els locals no van tardar a fer-se presents en la pista, descol·locant el rival amb molta pressió a la pilota. Tant és així que Casimiro va haver de recórrer aviat a la banqueta per tallar la sagnia (12-0 i 14-8, 6’). L’equip se sentia còmode i fent mal en el rebot ofensiu –bona feina de Lalanne–, va eixamplar la diferència fins a un +10 al final del primer quart.

Amb Suárez instant els companys a apujar el to al darrere, l’Unicaja recuperaria les constants vitals i arribaria a empatar a cop de triple (31-31), però la irrupció de Toolson –faria 8 dels seus 10 punts a mitja part, en un instant– va tornar a propulsar els seus, molt curosos a perdre pilotes per mitigar tot el joc a camp obert andalús (42-35 a mitja part).

L’escenari canviaria radicalment a la tornada de vestidors. Wiltjer va obrir el marcador en la primera acció del tercer quart i res ni ningú l’aturaria els següents cinc minuts amb cistelles de tots colors, per a desesperació de Peñarroya, que demanava fer-li alguna falta per trencar-li el ritme ofensiu. La inspiració de l’aler pivot va variar la inèrcia del partit a tots els nivells. No només pel resultat (48-55, 25’) sinó perquè el Baxi Manresa quedaria descol·locat. Es desajustaria en defensa i l’Unicaja no li ho perdonaria, ja fos castigant pèrdues o accions prop de cistella amb Lessort fent mal. Els locals ho van provar amb quatre petits en el darrer quart, però sense èxit (65-82, 34’). Els del Bages, incisius, no llançarien la tovallola però acabarien enredats en protestes als àrbitres, amb ganes de protagonisme innecessari en el tram final.

DADES

L’ambient al Nou Congost és realment espectacular. Si continuen treballant així, guanyaran molts partits aquí
Luis Casimiro
17
punts
anotaria Wiltjer en els primers cinc minuts del segon quart. Acabaria amb 24, sostre personal.
6
pilotes perdudes
dels del Bages en el tercer quart, de les vuit que va perdre en tot el partit.
77,2
punts
havia encaixat el Manresa en les quatre primeres jornades. Ahir, en dos quarts, 61.
La clau ha estat en el tercer quart. És difícil defensar quan hi ha un jugador tan inspirat [Wiltjer]i que et fa punts des de qualsevol posició
No es pot guanyar ningú quan et fan 36 punts en un quart. No hem aturat Wiltjer ni hem fet faltes per intentar aturar-lo, i s’ha acabat el partit
Joan Peñarroya
Sap greu no haver guanyat encara a casa, però no podem jugar a aquest nivell defensiu. En la primera part ho havíem fet bé