ACB

S’estronca la ratxa a domicili

ACB. El Baxi Manresa paga el seu mal segon quart (32-17) i encaixa la primera derrota fora de casa en un partit en què el València imposa la seva superioritat en el rebot

El València Basket va acabar amb l’idil·li del Baxi Manresa a domicili, en què havia segellat tres victòries consecutives. Un segon parcial demolidor (32-17) i el domini taronja en els rebots (40-24) van resultar determinants per al desenllaç d’un partit que el conjunt valencià va afrontar més necessitat de punts. El mèrit de l’equip bagenc va ser tornar-se a enganxar a un matx que va arribar a perdre per 23 punts de diferència (60-37) a l’inici del tercer quart. L’aparició de Renfroe i l’encert en els triples (74-68) van donar vida al conjunt de Joan Peñarroya i van generar dubtes en el de Jaume Ponsarnau. En el tram final, però, el València va redreçar el rumb i amb Bojan Dubljevic com a jugador més desequilibrant –21 punts, 13 rebots i 33 de valoració– va assegurar la victòria a la Fonteta.

El primer quart va ser un intercanvi de cops. Tres tirs lliures consecutius de Toolson i un triple del lituà Gintvainis obrien una petita escletxa per als manresans (15-20). Però una jugada de tres punts de Tobey igualava les forces. A l’inici del segon quart, el Manresa va colpejar primer, amb un altre triple de Muñoz (18-23). Però la rèplica local va ser contundent. Dos triples consecutius d’Alberto Abalde i Sergi Garcia van capgirar la situació i van catapultar el joc del València. Més agressiu en defensa i clarivident en atac, l’equip taronja va anar ampliant les diferències davant un Manresa incapaç d’imposar el seu ritme de joc i que amb la pèrdua de pilotes facilitava les sortides al contraatac del rival. Dubljevic exercia de líder, dins i fora la zona, i Matt Thomas, després d’un tir lliure, ampliava la renda local fins als 17 punts (48-31). Un triple sobre la botzina de Gintvainis (50-37) donava aire al Manresa abans del descans.

Desfeta i reacció

El València, amb un joc alegre, se sentia còmode sobre la pista i aprofitava les facilitats defensives del rival. La situació es va agreujar per als del Bages després de la represa, amb un parcial de 10-0 d’entrada (60-37). Tot semblava perdut, però un triple de Doellman va marcar el camí de la remuntada. També va aparèixer Renfroe i, de mica en mica, els de Peñarroya van anar retallant diferències. Al València ja li costava més generar joc i per moments no era capaç d’imposar la seva superioritat interior. Així es va arribar a l’últim quart amb un resultat de 69-56, després d’un parcial idèntic (19-19). La lluita de Sakho sota l’anella i dos triples consecutius de Muñoz i Gintvainis (74-68) feien emmudir l’afició i per primer cop es va sentir algun xiulet a la Fonteta. El Manresa, sense complexos i amb els cinc suplents sobre la pista, s’apropava a només 6 punts i amb més de 7 minuts de joc tot era obert. El València, però, va reaccionar i gràcies a Dubljevic va tallar la remuntada del rival per assegurar-se els dos punts i igualar el Manresa en la classificació.