FEB

Un cicló de 12 minuts

L’Spar Citylift envesteix el Zamarat amb una arrencada demolidora (38-2) i segella una victòria molt còmoda abans de l’aturada

*3 Laura Quevedo 38:28 16 4/8 2/7 2/2 5 3 1 16

Qui més qui menys, a principi del segon quart, flairava una tarda històrica, per trinxar fins i tot el registre anotador del club en un sol partit. No va acabar sent així, però l’Spar Citylift va oferir a l’afició que ahir era a Fontajau una posada en escena simplement devastadora. En tan sols dotze minuts, va destrossar el rival (38-2), que prou va fer traient l’orgull per no desintegrar-se i acabar encaixant una derrota sonada. Va fer el que bonament va poder, o el que va deixar-li fer l’equip gironí, que en alguna fase va perdre tensió. Un fet lògic, en certa manera, tal com estava el partit.

A tot gas

L’equip gironí no va tardar ni dos minuts a posar-ho ja tot enlaire. La pressió defensiva ofegava el joc del Zamarat, que perdia pilotes a primera línia –tres en un vist i no vist, que van concedir sis punts de contracop– i van obligar el tècnic visitant a aturar el duel amb urgència (8-0). Lluny d’activar-se, el rival continuava perdut, incapaç de teixir un simple atac amb cara i ulls. I l’Spar Citylift, quan va olorar la sang, s’hi va llançar, amb molta voracitat. Cada pèrdua (fins a 11 al final del primer parcial) tenia el seu càstig i el seu talent també emergia en el cinc per cinc, per anotar al pal baix amb Reisingerova o Colhado, o des de fora. El ruixat era tal que, quan Lo va anotar el quart punt –tallava gairebé nou minuts sense anotar–, hi havia un resultat escandalós (38-4, 12’).

La feina estava feta, però hi havia molts minuts al davant. La destrossa també va tenir efectes col·laterals i va motivar que, conscientment o inconscientment, l’equip aixequés el peu. Això va donar oxigen a les taronges, que, amb més facilitat per fer circular la pilota i trobar tirs còmodes, va aturar la caiguda al buit, a partir de Quevedo i Ainhoa López, esperonada en el retorn a Fontajau. L’Uni anava fent, introduint les joves en la rotació –Martín i Moya–, sense estar gaire pendent ja del que reflectia el marcador. A la mitja part, 53-25.

A la tornada dels vestidors, els minuts se succeïen com l’intercanvi de cistelles. El Zamarat estava més alliberat i fins i tot era capaç de qüestionar el rebot a l’Spar Citylift, gràcies a la feina de Lo. Però la sensació transmesa per les locals era que, si s’hi posaven, les diferències es tornarien a eixamplar, irremeiablement. Va constatar-se en minuts en què, sobretot Palau (assistint i posant fantasia) i Murphy (anotant), van fer les delícies de Fontajau. I la tarda es va arrodonir amb les quatre joves de la base (Martín, Cisse, Moya i Soler) coincidint a la pista, amb Rosó completant el cinc.

SPAR CITYLIFT

81

ZAMARAT

51

Pavelló: Fontajau, 1.500 espectadors. Àrbitres: Areste, Esteve i Franquesa.

La propera (25-11-18)

Bembibre-València; Al-Qázeres-Sant Adrià; Cadí Ia Seu-Mann Filter; Zamarat-IDK Guipúscoa; Araski-Spar Citylift Gir.; Ensino-Gernika; Uni Ferrol-Perf. Avenida.

DADES

-14
de valoració
acumulava el Zamarat al final del primer quart (32-2), amb 1/10 tirs de camp, 0/2 tirs lliures i 11 pilotes perdudes.
3
MVP
en sis jornades han obtingut les jugadores de l’Uni. Hampton ho ha fet dos cops (jornades 2 i 4) i Murphy ho és aquesta.
9,4
recuperacions
acreditava l’equip gironí en els cinc primers partits. Ahir en va sumar 18, quasi el doble.
El nostre primer quart ha estat espectacular, molt agressius a darrere i lúcids en atac. I després hem controlat bé el joc
Perdre sempre ajuda i esperona. La valoració és positiva, tenint en compte que hem hagut de fer la pretemporada mentre competíem
Èric Surís
Agraeixo la confiança. Estic molt contenta del meu paper i intentaré continuar igual

Vacances fins al dia 20

La plantilla i el cos tècnic de l’Spar Citylift no tornaran a la competició fins d’aquí a dues setmanes per la finestra FIBA de seleccions. Serà el diumenge 25 de novembre a la pista de l’Araski, en la Lliga Femenina. Per aquest motiu, i llevat de Reisingerova –convocada amb la República Txeca–, la resta de l’equip disposarà d’uns dies de vacances. El proper entrenament està fixat per al dimarts 20. El tècnic, Èric Surís, va destacar la importància de fer un parèntesi: “Una aturada sempre va bé, i més si competeixes a Europa, amb dos partits per setmana. Ens anirà bé per airejar la ment i carregar piles.” Aquest serà l’únic cop que s’aturarà la competició aquest curs. Per Nadal, hi ha dues jornades programades –partits el 28 i el 30 de desembre– i aquest cop tampoc no hi haurà una segona finestra de seleccions al febrer.