ACB

Un vendaval al Palau

ACB. El secundari Blazic apareix per canviar la dinàmica del partit quan el Múrcia encara se sentia viu (64-60) i el Barça Lassa acaba divertint-se i recuperant el primer lloc de la fase regular

El Barça va retrobar el camí del triomf a l’ACB després de la decebedora actuació a Fuenlabrada fent valer la seva teòrica superioritat en tots els aspectes contra el Múrcia. L’equip de Pesic no va decidir el duel fins que es va posar finalment a treballar de debò quan va veure que els visitants s’acostaven 64-60 en el tercer quart. L’últim, això sí, va ser un festival blaugrana (37-12), sempre, però, des de l’exigència defensiva i l’energia d’un secundari de luxe, Blazic, l’home que va trencar el partit i signar una valoració individual més que merescuda (31).

Amb Singleton a la grada descansant, Oriola no va desaprofitar l’oportunitat en el primer quart per fer-se valer sota els cèrcols al costat de Tomic, amb qui es va entendre de meravella. Amb tot, les primeres diferències les va marcar una altra parella: Heurtel assistint i Kuric anotant dos triples alliberat (10-2). A partir de llavors, tot va passar per les mans de Tomic i Oriola, que van anar a la banqueta amb la sensació de la feina ben feta (20-7) a tres minuts del final del primer quart. Després, tot i un triple de Pau (25-14), el joc del Barça es va enfangar, també per l’esforç físic dels visitants.

Era un dia perquè Pustovyi tingués minuts, però el gegant ucraïnès va fer la tercera falta només començar el segon quart. Els de Pesic les van veure quadrades des de la distància. Smits va fallar cinc triples en bona posició i Pangos dos més. A l’altra banda, en canvi, un vell conegut, Oleson, i el veterà Urtasun van donar des dels 6,75 vida al seu equip, que amb tot no podia fer res contra la força de Seraphin, molt consistent en el rebot.

El Múrcia no semblava un equip que pogués plantar cara al Barça i, de fet, els de Pesic van semblar trencar el partit després d’un triple de Hanga (54-49) i les cistelles qualité d’Heurtel. Com en el primer quart, però, l’equip va abaixar la guàrdia al darrere i un altre cop els triples d’Oleson i Urtasun i la potència de Kloof van igualar el partit (64-60). Smits, refet dels errors en els llançaments, va fer dues bones accions abans de l’últim quart i va tornar la calma (68-61).

Blazic, estel·lar

L’eslovè va saltar a la pista en els últims deu minuts com si l’hi anés la renovació del contracte. Espectacular en defensa, es va desfermar en atac, amb assistències, triples, penetracions i sobretot contagiant als seus companys un nou esperit. Al Múrcia, ni aigua. Els visitants, fosos, van començar a fallar triples, fins i tot l’infal·lible Urtasun, i la diferència no va parar de pujar després d’un 18-1 que ja va fer feredat. Smits finalment també va poder clavar el seu triplet (85-69) i Heurtel va aprofitar els minuts finals per fer gaudir l’afició amb accions de gran vistositat ofensiva. L’equip, a més, no va parar de defensar amb ungles i dents, com si en comptes d’un Blazic n’hi haguessin cinc, fins a l’últim instant. El premi, encara que sigui simbòlic, és la recuperació del lideratge.

31
Valoració.
Blazic va fer el seu millor partit des que va fitxar pel Barça i Claver no va jugar.

L’objectiu prioritari és fer un bàsquet modern i ràpid, com el que ja vam jugar a Moscou