Eurolliga

El Barça s’adorm, però conquereix Kaunas (85-88)

Eurolliga. Els blaugrana es compliquen la vida quan tenien el partit guanyat a l’últim quart, però es refan a la pròrroga en la cinquena victòria consecutiva

El Barça manté el pas ferm a l’Eurolliga malgrat endur-se un bon ensurt avui a Kaunas. Els blaugrana disposaven d’avantatges amb dobles dígits a l’últim quart, però s’ha adormint i Brandon Davies ha tingut un tir per lligar la victòria al Zalgiris, que encara no ha guanyat a casa. El ferro l’ha rebutjat i els homes d’Svetislav Pesic s’han imposat a la pròrroga per 85-88 en la cinquena victòria seguida.

El Barça ha sortit millor i el domini d’Ante Tomic (14 punts) a la pintura ha encès aviat les alarmes a l’equip lituà, amb Jasikevicius aturant el partit després d’un triple de Kuric i un moviment al pal baix del croat (9-18). Els exteriors han estat els encarregats d’igualar de nou el matx, abans que Heurtel hagi deixat el marcador en 18-23 al final del primer quart. En el segon, els blaugrana han lluït defensa i en més de cinc minuts els locals només han anotat una cistella, apareixent per primer cop una diferència en dobles dígits (20-30). Dos triples de Walkup han aturat la sagnia i la reacció no ha servit per acostar-se a menys de quatre punts gràcies al canell de Kuric (12 punts i 4/5 3p al descans).

El Zalgiris ha mirat de pujar una marxa a la represa, però s’ha trobat una bona resposta del Barça, molt ferm en defensa. No s’ha apropat a menys de sis punts i al final del tercer quart, tornava a haver-hi deu punts de marge. Els lituans no s’han rendit i de nou han amenaçat d’arribar a un marcador ajustat, però sempre ha aparegut el canell de Kuric, Heurtel o Singleton, que amb un triple ha donat el màxim avantatge als catalans amb 13 punts de marge (59-72). Els homes de Jasikevicius han arriscat amb una pressió tota la pista, generant pèrdues incomprensibles i carregant el rebot ofensiu amb Aaron White (21 punts, 7/9 i 8 rebots). A un minut del final, només quatre punts de renda i quan Heurtel semblava aportar calma amb una safata, dues errades de Hanga han donat un últim atac al Zalgiris. Davis ha llençat sol des del tir lliure, però ha fallat i a la pròrroga Kevin Pangos no ha tingut pietat dels seus ex-companys amb cinc punts seguits en un 0-7 inicial que ha sentenciat.