Eurolliga

Ensurt i enlairament

El Barça Lassa és a punt d’arruïnar una actuació molt sòlida a Kaunas amb un final de partit desconcertant, però se n’acaba sortint en la pròrroga

És la cinquena victòria seguida dels de Pesic en la competició

Que el Barça Lassa sortís amb un somriure d’orella a orella ahir de Kaunas era el més normal del món, si es té en compte la substància que va traspuar gairebé tot el partit el seu joc. Però per embutxacar-se la victòria de territori lituà, el gairebé pot ser insuficient. Tant és així que l’equip va estar a punt d’engegar-ho tot a rodar en el tram final, i quan la feina semblava feta (59-72, 35’). La pressió a tota la pista ordenada per Jasikevicius va fer-li perdre l’oremus i el desconcert col·lectiu, inexplicable, va estar a punt de noquejar-lo. Semblava un déjà vu de la patacada a la pista de l’Herbalife. Però, Davies va errar un tir per guanyar des de mitja distància amb 76-76 i en la pròrroga, els blaugrana recuperarien la serenor, a través de Pangos.

El resultat d’ahir confirma la bona línia dels de Pesic, reafirmats en els llocs de dalt després d’enllaçar cinc victòries. I el millor de tot plegat és que el balanç actual (5-2) s’ha assolit superant un tram terrible de calendari, amb dos partits únicament al Palau.

Rigor i defensa

L’inici blaugrana va ser exquisit, amb un control absolut del tempo, jerarquia a la zona amb Tomic i molt d’encert des de l’arc, a partir de bona circulació de pilota. A l’altre costat, el col·lapse a la pintura i la negació de les penetracions feia que el Zalgiris se sentís incòmode, perdut (9-18, 6’). Un temps mort de Jasikevicius va servir per reactivar els seus que, endurint la defensa, van trobar anotació en la transició, amb Walkup estirant dels seus. Aquesta fase de rauxa, però, va durar poc. Actiu i intens al darrere –gran feina de Blazic en el desgast dels bases rivals–, el Barça Lassa va reiterar el seu pla de joc i va col·lapsar totalment els lituans, sense encert (1/8 en cinc minuts al segon quart) i sense segones opcions (20-30, 15’). I, si bé Wolters i White anaven fent feina abans de la mitja part, el canell de Kuric també tenia coses a dir-hi (12 punts i 4/5 triples a l’equador). A mitja part, el resultat era 34-39.

Tomic i Heurtel, aprofitant la seva connexió en el joc per parelles, generaven producció contínua en els primers compassos de tercer quart, però Wolters hi donava rèplica, sent agressiu sobre el francès en quasi cada atac. Quan els visitants van arreglar l’avaria, la seva defensa –especialment atenta a les segones ajudes– tornaria a marcar la pauta. Ofegat, el Zalgiris es veia obligat a tirar més de fora del que en ell és habitual, però errava els tirs i els blaugrana li ho van castigar. Un triple de Singleton va situar un +13 a cinc minuts del final.

La llei de Pangos

Sense res a perdre, l’equip local va abocar la seva sort a 2x1 a tota la pista i a carregar tant com podia el rebot d’atac. El Barça Lassa s’ho podia esperar, però va transmetre vulnerabilitat i va patir el que no està escrit per passar amb la pilota de mig camp. Amb el lliri a la mà, fins i tot va regalar tirs lliures absurds i va acabar celebrant l’errada final de Davies, quan ja es veia a la lona. En la pròrroga, Pangos va assumir el control de la situació i la seva determinació (6 dels 12 punts del seu equip al temps addicional) va resultar decisiva.

ELS VESTIDORS

Vull felicitar els meus jugadors. Guanyar aquí, en la pròrroga, amb aquesta atmosfera, ens pot ajudar en els propers partits
Svetislav Pesic

DADES

Hem fet un bàsquet excel·lent durant 30 minuts. Llavors, han fet una defensa agressiva i hem anat prenent males decisions
Svetislav Pesic
No només és una gran victòria per la classificació. També ens servirà per reforçar-nos en l’aspecte psicològic
Svetislav Pesic
Era complicat escapar de la seva pressió, però hem pogut recuperar el control de la situació en la pròrroga
Adam Hanga
Hem de millorar el nostre atac per sortir de la pressió i tancar els partits. Però, crec que en general, hem jugat bastant bé
Georgios Bartzokas
Kyle Kuric
No hem fet prou. Hem perdut la batalla física i no hem trobat qui dirigís l’equip a la pista. I ho hem pagat car
Sarunas Jasikevicius
6
pilotes perdudes
del Barça Lassa en els últims 8:29, comptant el final del darrer quart i la pròrroga. En la resta del partit, només n’havia perdut cinc.
58,3%
tirs lliures
ahir a Kaunas dels blaugrana (14/24), el percentatge més baix del curs en el torneig. Fins ara, acreditava 75,6%.
3
victòries
a domicili duu el Barça aquesta temporada, tantes com va sumar el curs passat i també fa dos anys, l’exercici 2016/17.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)