FEB

Un repte d’altura

LEB Plata. Després de tres derrotes seguides, el Bàsquet Girona visita el Villarrobledo (12.15 h), el millor atac del grup i que compta amb l’MVP, Jalen Nesbitt

És evident que el Bàsquet Girona viu el seu moment més delicat de la temporada. Ha enllaçat tres derrotes i es manté fora dels sis primers, posicions que donen accés a lluitar per l’ascens. Amb catorze partits al davant –tres per cloure la primera volta–, encara hi ha temps per a tot per bé que seria saludable corregir la dinàmica de seguida. Bàsicament perquè els resultats s’arrosseguen en la segona fase.

Aliens al cas Trias, cos tècnic i plantilla han anat a territori manxec a assaltar la pista del Villarrobledo avui (12.15 h), un equip que també acaba de pujar –en el seu cas, va fer-ho a la pista guanyant la seva fase final d’EBA a Gandia– i està jugant a un nivell altíssim. Tant és així que és un dels membres del trio capdavanter del grup amb 6-2 de balanç. Més que en el rival, però Quim Costa té les mires en el seu equip. Primer, per l’estat físic de peces com Nil Angelats –s’ha perdut els dos últims partits per lesió– o Sergi Costa. “Espero que hagin millorat i que la setmana que ve, que només tindrem un partit, els puguem recuperar plenament”, deia l’entrenador gironí, que espera que els seus donin continuïtat al joc de la segona part de l’últim partit, especialment en el tercer parcial.

Un vell conegut

En el rival hi milita Milan Suskavcevic. L’interior montenegrí va jugar el curs passat a Girona, i enguany és una peça de rotació de Junior Jiménez. En gairebé 13 minuts, ofereix 2,8 punts i 4,4 rebots de mitjana.

El Villarrobledo, que ha perdut tan sols contra els dos primers (67-76 contra l’Alacant i 68-64 a Múrcia, en el darrer partit), acredita el millor atac en el grup est (75,6 punts) i la capacitat física li permet liderara l’apartat de taps (4 de mitjana) i ser poderós en el rebot d’atac (10,3). “És tracta d’un equip polivalent i, com hem trobat els últims partits, amb un nivell físic superior al que tenim nosaltres”, ressaltava Quim Costa. Hi destaca Jalen Nesbitt. L’aler nord-americà és el més valorat del grup (25,5), en fer 17,9 punts, 9,6 rebots i 2,3 assistències en 34 minuts. També fa molta feina el senegalès Pa Diene per dins (13,9 i 6,4 rebots en 25 minuts de mitjana).

sense propera classi

LA PRÈVIA

Espero que la segona part de l’altre dia serveixi per tenir clara quina és la direcció cap on anar; hi hem d’insistir