FEB

El Girona encaixa la quarta derrota seguida a la pròrroga

LEB Plata. Els de Quim Costa desaprofiten una ocasió d’or i, condicionats també per un mal arbitratge, tiren per terra 30 minuts espectaculars (40-52)

villarobledo 90 girona 83

VILLAROBLEDO:Fernández (9), Nesbitt (19), Alaminos (5), Diene (13), Smith (9) -cinc inicial-, Suskavcevic, Valles (10), Martínez (6), Lee (5) i Isler (14). 20/37 de 2. 7/19 triples (2 Valles, 2 Martínez, 1 Fernández, 1 Diene i 1 Lee). 29/38 lliures. 35 rebots (9 Nesbitt). 12 assistències (4 Fernández) i 95 de valoració (31 Nesbitt).BÀSQUET GIRONA:Sergi Costa (3), Xavi Costa (4), Cuellar (15), Cosialls (3), Alzamora (12) -cinc inicial-, Angelats (14), Botlon (1), Berry (12) i Cizmic (19). 18/34 de 2. 5/18 triples (2 Angelats, 2 Cuellar i 1 Cizmic). 32/42 lliures. 24 rebots (4 Cizmic, 4 Alzamora i 4 X. Costa). 13 assistències (4 X. Costa) i 70 de valoració (17 Cizmic).PARCIALS:11-19, 18-20 (39-49); 19-20 (48-59) i 24-13 (72-72). i 18-11 (90-83).

El Bàsquet Girona, ja amb Nil Angelats i encara sense Jordi Trias, va perdre ahir una oportunitat per assaltar la complicada pista del Villarrobledo, que va estar contra les cordes. Però no va rematar la feina i els locals van reviure en el darrer període amb un parcial de 14-2, els àrbitres van collar els de Quim Costa i es va arribar a un final a cara i creu. Els gironins van tenir la possessió per guanyar amb 72-72 però no van estar encertats. El matx anava a la pròrroga on el Villarrobledo, amb la moral pels núvols, no va donar opció al Girona que encaixa la quarta derrota seguida.

I això que els de Quim Costa van sortir llançats, amb molta intensitat en defensa i va agafar ràpidament el comandament del matx gràcies a un gran joc col·lectiu. Cismic estava intractable i pel Villarrobledo només aguantaven el seu equip Nesbitt amb 6 punts i 5 rebots juntament amb Isler (5). A ells se’ls va afegir Smith però els gironins estaven ja consolidats i sobretot amb confiança. Després del 21-23 el Bàsquet Girona va fer una primera estirada amb un parcial de 0-8 (22-31). Els locals van retallar la diferència (27-31) però de nou els de Quim Costa van obrir forat al marcador agafant un màxim avantatge d’12 punts (27-39) després de dos tirs lliures de Cizmic, el millor del matx amb 12 punts i 15 de valoració. En atac Berry (8) i Cuellar (7) van secundar l’estrella gironina. Al descans tot estava obert amb el Girona sent l’amo del matx (29-39).

Quatre minuts fatídics

Al segon temps, amb Cizmic a la banqueta, els gironins van aguantar la renda i un triple de Cuellar va situar la màxima del partit (40-52). Però dos triples seguits dels Villarobledo els va fer creure en la remuntada (46-52). Abans del final del tercer quart però un triple de Cizmic retornava la calma (48-59). Però incomprensiblement els gironins van veure com se li diluïa l’avantatge en els primers quatre minuts de l’últim quart on va encaixar un 14-2 (62-61). El matx va anar a un final d’infart on els gironins van disposar de la darrera possessió amb 72-72 però no van assolir la cistella del triomf. En el temps extra el Villarrobledo va ser molt superior mentre el Girona es lamentava de l’ocasió perduda.

No ens ha ajudat la manca de senyalització de faltes: faltaven 2 o 3 minuts i no tenien cap falta tot i fer una defensa agressiva