ACB

Preparats per al ‘Tormalet’

ACB. El Barça supera amb nota l’examen de l’Estudiantes, contra qui havien perdut en cinc de les últimes sis visites, i carregat de confiança afronta la rampa d’aquesta setmana: PAO, Milà i Madrid

El Barça continua en ratxa triomfal, sobretot a domicili, aspecte que el curs passat va ser l’assignatura pendent, i afronta amb màxima confiança una setmana duríssima en què s’enfrontarà amb el Panathinaikòs a l’OAKA, l’Armani Milà al Palau, i diumenge, en la retirada de samarreta de Navarro, hi haurà el clàssic contra el Madrid. Els blaugrana hi arriben empatats en el lideratge de l’ACB i amb l’equip fresc.

Amb Pau Ribas de titular –Kuric estava fora de la convocatòria–, els blaugrana van saltar amb un domini insultant en el joc interior amb 10 punts de Singleton i 6 de Tomic anotant entre tots dos 16 dels 18 punts del seu equip (18-18). L’Estudiantes trobava en Jankovic el seu referent (8 punts) aprofitant els molts minuts per la baixa de Suton, lesionat.

Però les rotacions de l’Estudiantes van fer que baixés el llistó mentre que la segona unitat del Barça no només van mantenir el nivell dels titulars, sinó que, a més, van revolucionar el duel. La renda va créixer ja abans del final del primer període (19-26). El segon quart va arrencar amb un triple de Blazic per posar la màxima renda. Del 18-15 es va passar al 19-29 després d’un parcial d’1-14. L’Estudiantes necessitava un revulsiu que només podia arribar amb Brizuela o Gentile. Però el del planter portava 1/4 tirs de camp (2 punts) i l’italià 2/8 amb 4 punts. Tots dos abusant. Claver, que estava ofegant Gentile, va fer una nova estirada blaugrana, amb tres triples consecutius de Claver, Oriola i Ribas va fer que el partit quedés trencat al descans (30-51).

En el segon temps el Barça va continuar jugant com els àngels, repartint fins a 24 assistències que facilitaven trobar bones opcions de tir. Els percentatges d’encert van ser espectaculars: un 71% d’encerts en tirs de dos i un 55% en triples. Els blaugrana van arribar a dominar de 25 punts (32-57) gràcies a un Heurtel de fantasia (17 punts i 9 assistències).

El tècnic de l’Estudiantes Josep Maria Berrocal, l’exajudant de Pesic en el Barça quan van ser campions de l’Eurolliga el 2003, va intentar evitar el correctiu i va situar el seu equip en una defensa zonal, però tot i frenar l’allau ofensiva blaugrana, en cap moment van ressuscitar en atac. El cas més clar va ser el del segon màxim anotador de l’ACB, Brizuela, que arribava a la cita amb 16,8 punts de mitjana i va acabar amb només 8. El Barça va tallar una ratxa negativa al Wizink Center contra l’Estudiantes, on havia perdut en cinc de les últimes sis visites.

ELS VESTIDORS

Hem abaixat la intensitat en alguna fase però ens quedem amb la victòria
Svetislav Pesic
Em quedo amb el tercer quart, en què hem cregut en la remuntada, però no ha estat possible perquè hem fet un mal primer temps
Josep Maria Berrocal
Es nota que en l’equip hi ha bon ambient i treballem tots junts, hem defensat molt bé, i ara, a pensar en l’Eurolliga
Thomas Heurtel
5
derrotes
en els últims sis desplaçaments a la pista de l’Estudiantes havia encaixat el Barça.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)