Eurolliga

Xoc de trens a l’OAKA

Eurolliga. Els dos únics entrenadors que han conquistat Europa amb el Barça, Svetislav Pesic i Xavi Pascual, se citen en un duel directe en el duríssim camí cap al ’play-off’ (20h)

El d’avui no és un partit qualsevol. A una banda del quadrilàter hi haurà Xavi Pascual, campió de l’Eurolliga del 2010 amb el Barça, i a l’altra, Svetislav Pesic, campió el 2003, també amb el Barça. En les dues últimes temporades Sito Alonso i Georgios Bartzokas van sortir escaldats de l’OAKA però els culers tenen motius aquesta vegada per ser més optimistes després d’encadenar cinc victòries seguides a Europa i de tenir millor balanç (5-2 a 4-3) que els grecs abans d’afrontar el partit.

Pascual i Pesic no són, precisament, els millors amics del món. Ja es va veure en la seva primera “trobada” a l’Eurolliga que no tenien bona sintonia. Pesic va visitar el Palau Blaugrana el 17 d’octubre del 2014 amb el Bayern de Munic i l’ovació de la grada no va ser precisament ben rebuda per Pascual. En tot cas, el tècnic blaugrana es va endur els dos primers duels contra Pesic en aquella Eurolliga. En aquell Barça hi jugava Deshaun Thomas, un jugador que sempre ha agradat a Pascual, que l’ha recuperat aquesta temporada per al seu equip.

Teòrica igualtat

La configuració de l’actual plantilla del Barça permet perfectament creure que el triomf és possible en una setmana duríssima. Divendres ve el Milà al Palau (un altre rival directe) i diumenge el Madrid, en partit de l’ACB transcendent perquè inclou l’homenatge a Navarro. Els grecs, molt irregulars a fora, a casa ballen al ritme de Calathes, màxim assistent de l’Eurolliga i un cervell absolutament privilegiat per aquest esport. Pangos i probablement Hanga, que el pot defensar, s’hauran d’esforçar perquè no vegi la llum massa sovint.

Pascual també viu de la potència física d’alguns dels seus interiors, sobretot de Gist i Lasme, especialistes a rebentar l’anella. Com el Zalgiris, al qual el Barça va saber defensar amb ordre i concert, el Panathinaikòs tampoc és un equip brillant des de la línia de tres punts (30,2 per cent), el segon pitjor de l’Eurolliga.

En aquest sentit es troba a faltar l’aportació de Langford i Lojeski, un jugador que va estar a punt de signar pel Barça. També s’espera més de Papapetrou, un dels diamants del bàsquet grec robat a l’Olimpiakòs a l’estiu.

El retorn de Singleton

El nord-americà tornarà a Atenes, equip on va fer valer les seves armes –46 per cent de triples i 10 punts i 7 rebots per partit. No serà ben rebut però el que interessa sobretot als de casa és oblidar la desfeta de la setmana passada a la pista de l’Efes (78-62) i reeditar el millor partit que han fet aquesta temporada, la folgada victòria contra l’Olympiacòs (93-80).

No era fàcil per Xavi Pascual, que va aterrar a Atenes l’octubre del 2016, fer-se valer en una plaça tan complexa i en un club inestable per definició i que ja no pot competir en pressupost amb el CSKA, el Fenerbahçe, el Real Madrid i fins i tot el Barça. El tècnic de Gavà va fer el doblet la temporada passada i va guanyar la lliga el 2017. El repte pendent, és clar, és portar l’equip a una final a 4. Des del 2012, en l’última temporada de Zelko Obradovic, que no ho aconsegueix.

ELS VESTIDORS

El Panathinaikòs ens pot fer com el CSKA i castigar-nos si juguem uns minuts malament; si no ho fem bé no podem esperar guanyar
Guanyar partits serveix per guanyar confiança; l’excés d’optimisme és perillós. Hem d’anar molt amb compte
Svetislav Pesic
Amb el suport de l’afició podem guanyar però hem de ser més efectius en els tirs oberts que tinguem
Xavi Pascual

Bartzokas i Perasovic, protagonistes

Un altre exentrenador del Barça, Giorgios Bartzokas, es juga avui el càrrec al Khimki en un partit en principi assequible contra el Buducnost de Montenegro (18h). Els russos, que tornaran a comptar amb el seu jugador franquícia (Alexey Shved), tenen un balanç d’1-6, molt per sota de les previsions i una derrota contra els de Podgorica seria fatal. L’altre nom propi és el de Velimir Perasovic, que té la missió de redreçar el rumb del Baskonia a l’Eurolliga després del comiat de Pedro Martínez. Els bascos (2-5) tampoc poden permetre’s més decepcions però avui no ho tindran fàcil contra l’equip revelació, l’Armani Milà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)