Eurolliga

Totalment desactivats

Xavi Pascual fa un plantejament que anul·la l’atac del Barça, a qui se li talla la ratxa de cinc victòries consecutives

Diferència abismal dins la pintura amb uns desapareguts Singleton (0/8 tirs) i Tomic (6 punts)

Xavi Pascual havia de ser. El mític tècnic blaugrana va demostrar per què ha portat els vuit últims anys el seu equip entre els vuit millors d’Europa i ho va certificar amb un plantejament perfecte. El Barça va veure com se li tallava la ratxa de cinc victòries consecutives després de veure com els grecs van neutralitzar totalment els punts forts del Barça. On es va veure més clarament va ser en el joc interior, on amb agressivitat i joc físic Tomic i Singleton van quedar desactivats: 0/8 tirs de camp del nord-americà i 3/5 del croat. Poca cosa tenint en compte que dins la zona Tomic podia haver fet molt mal per la seva superioritat en alçada i cos amb Lasme. Però no va ser amb desig. Sense temps per a lamentacions, cal corregir ràpid i esperar demà al Palau el Milà. I tothom ja sap que la fórmula per ser als quarts de final és no fallar a casa.

El matx va tenir un primer quart amb pocs punts. Després del 13-10 parcial de 8-0 amb un vell conegut com DeShaun Thomas castigant des de fora i en el pal baix (21-10). L’entrada de Seraphin va servir per donar un canal per poder trobar punts perquè els blaugrana estaven negats. No només per no poder anotar sinó per no generar bons llançaments. Tot i els 11 punts del pivot francès al descans es va arribar amb un escanyolit 34-25.

25 punts al segon quart

Al segon temps, després que el PAO agafés la màxima del matx (39-27) va reaccionar el Barça gràcies a un Kuric esplèndid que arribava al matx descansat després de quedar fora de la convocatòria contra l’Estudiantes –ahir l’escollit va ser Hanga, amb molèsties–. Un minut d’inspiració del nord-americà va servir perquè Kuric anotés tres triples calcats des del mateix punt i liderés una remuntada dels de Pesic que va servir per empatar el matx en només tres minuts (42-42). Però no hi va haver continuïtat i la resposta dels grecs va ser immediata amb un 9-0. El Barça havia estat capaç d’anotar els mateixos punts en el tercer període (25) que en tot el primer temps.

Regals en el rebot

El principal problema va ser sobretot a la pintura. Els de Pesic no van estar sòlids i això va fer que la diferència es tornés a disparar (67-54). Tot i així Claver va tenir una pilota clau en un contracop quan en una esmaixada li van picar la pilota, la va perdre i del 70-64 es va passar a un atac grec que situaria el 72-62. Allà es va acabar tot. Al final els blaugrana no van intentar frenar el partit amb faltes per forçar tirs lliures i es van conformar en un bàsquet-average de -6 contra un rival que serà directe al final.

La nostra concentració ha estat perfecta excepte en els tres triples consecutius que ha anotat Kuric
Xavi Pascual
En el darrer quart hem permès molts rebots ofensius al PAO i això ha estat determinant tot i haver reaccionat
Kyle Kuric
3/15
triples
va fer el Barça. Curiosament a l’Eurolliga és l’11 millor en triples (34%) que xoca amb el fet que a l’ACB és el millor de tots (41%)
70
punts
és la pitjor anotació del Barça aquest curs a Europa superant els 74 contra Maccabi però va deixar el seu rival en 58. A l’ACB la pitjor anotació van ser els 67 al MoraBanc
11,1
punts
de mitjana tenia fins ara Calathes. Ahir es va quedar en només 2
Hem portat a terme el pla de partit que havíem preparat, hem estat capaços d’anul·lar els seus punts forts
Esperàvem un partit així, amb molta intensitat. El Panathinaikòs ha desitjat la victòria. Nosaltres hem tingut les nostres opcions
No hem estat bé en el rebot, han jugat amb motivació, agressivitat i concentració al rebot ofensiu
Svetislav Pesic

Singleton torna a Atenes amb un 0/8 tirs i -3

El partit era especial per a Chris Singleton, que tornava a la que havia estat casa seva les dues últimes temporades. El nord-americà, que va coincidir amb bona part de la plantilla actual i amb el tècnic Xavi Pascual, va tenir un dia negat en acabar amb 0/8 tirs de camp –0/5 tirs de dos i 0/3 triples– i només va poder anotar un 4/4 lliures. Singleton va acabar amb un -3 de valoració tot i que tenia 11 de mitjana fins ara. El seu retorn a l’OAKA va ser pitjor impossible.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)