FEB

El Cadí s’imposa en el derbi

Lliga femenina. Les pirinenques guanyen a domicili l’Snatt’s Femení Sant Adrià, en un final més ajustat del que s’esperaven després de tenir un avantatge de 26 punts en el tercer quart

Quan, 6 minuts i 39 segons abans que acabés el tercer quart, el marcador reflectia un concloent 16-42, a ningú del pavelló Marina-Besòs li passava pel cap que el final del partit entre l’Snatt’s Femení Sant Adrià i el Cadí la Seu seria tan ajustat com finalment va ser. L’equip alt-urgellenc va acabar adjudicant-se la victòria, però va haver de patir de valent. Una inesperada reacció en els últims minuts va apropar l’Snatt’s fins al punt que, 1:25 abans del final, Aina Ayuso va errar un triple que hauria deixat les adrianenques a dos punts. La jove jugadora va ser, precisament, la protagonista de la remuntada, però la seva esplèndida actuació no va ser suficient. El cas és que el Cadí la Seu es manté en la zona alta de la classificació i continua somiant jugar la copa, però deixa el Femení Sant Adrià en la penúltima posició.

Potser perquè confiava a sumar el segon triomf de la temporada en el derbi d’ahir, l’equip adrianenc va sortir decidit a buscar la zona contrària. En els primers minuts hi va haver intercanvi de cistelles, però abans que acabés el primer quart les de la Seu d’Urgell van agafar el primer avantatge important (12-17). El ritme del partit era alt, però, mentre que les de Bernat Canut no perdien la calma, les de Glòria Estopà queien en la precipitació. Així va ser com es va obrir una escletxa en el segon acte que semblava definitiva, després que l’Snatt’s fos incapaç d’anotar durant més de cinc minuts. El cas és que un aclaparador parcial de 4-17 va fer que s’arribés al descans amb 16-34.

La relaxació del Cadí la Seu després del descans, i l’orgull de les jugadores del Sant Adrià, van reduir les diferències. Va ser aleshores quan Aina Ayuso va començar a treure el cap i a agafar les regnes davant les seves companyes. La jugadora de Sant Just Desvern, però, no va tenir la col·laboració dels pesos pesants del seu equip. Sobretot de la base nord-americana Meighan Simmons, que no va tenir el dia. Si Ayuso va acabar amb 24 punts –quasi la meitat dels que va fer l’Snatt’s– i un 22 de valoració, Simmons va fer un -5 després de perdre vuit pilotes. Sigui com sigui, el tercer parcial va ser per al conjunt del Besòs (16-15).

En l’últim quart, Aina Ayuso es va posar definitivament l’equip a l’esquena i, exhibint-se a les dues zones, va retallar la diferència fins a provocar que l’afició de Sant Adrià cregués en el miracle. A 4:25 del final, amb 43-55, el tècnic del Cadí va haver de demanar temps mort. Només 45 segons després, gràcies a dues accions seguides de la protagonista del partit, el marcador reflectia un amenaçador 48-55 per a les pirinenques. El pavelló es va posar dempeus amb el 50-55, i més encara quan Ayuso va tenir l’ocasió de clavar un triple a 85 segons del final que hauria suposat el 53-55. La pilota, però, no va entrar i el somni es va acabar d’esvair amb la cinquena personal d’Aina Ayuso.

L’equip necessitava que algú agafés les regnes i m’he vist amb forces de fer-ho. Les victòries arribaran
Aina Ayuso
BASE DE L’SNATT’S SANT ADRIÀ

UN MAL DIA

Ens hem saturat i hem patit, però ho hem aconseguit. L’objectiu és entrar en la copa