ACB

La Penya, a ritme de tango

L’argentí Laprovittola fa una exhibició (28 punts i 9 assistències) i lidera un Joventut pletòric que desactiva per complet l’Unicaja

Els de Duran anoten 55 punts amb un joc coral en uns vint primers minuts de cine

L’internacional argentí Nico Laprovittola, abans de viure avui en directe el Boca Juniors-River Plate al Santiago Bernabéu, va ballar un tango amb l’Unicaja. L’exhibició de l’estrella del Joventut va ser magnífica –28 punts, 9 assistències– i, més enllà de l’estadística, amb la sensació de domini absolut de l’escenari. I quan Laprovittola està a aquest nivell la Penya rutlla, l’afició xala i, en general, els verd-i-negres guanyen.

Els de Carles Duran van fer un partit sublim, sense fissures i van desactivar per complet un Unicaja que arribava en el segon lloc (8-2) amb el Madrid i el Baskonia. Ahir va ser superat per tots costats. La Penya ha esvaït de forma fulminant les males sensacions que va deixar després del segon temps contra el Fuenlabrada i sobretot de l’històric revés de 46 punts a Saragossa.

Ja des del salt inicial es va veure que els verd-i-negres sortien amb una marxa més que l’Unicaja, que va mantenir-se dins el matx gràcies a un infal·lible 4/4 triples de Wiltjer –fill de l’exblaugrana Gregg Wiltjer– (13-12). Però a partir de llavors el monòleg de la Penya va ser absoluta fins al punt que l’Unicaja, un equip que encaixava 81 punts de mitjana, en va rebre 55 en la primera part. Un primer temps on Laprovittola ja havia deixat clar que era l’amo del matx (15 punts, 6 assistències i 20 de valoració). La Penya havia agafat 20 punts d’avantatge (55-35), però abans del descans un 0-5 va maquillar la renda (55-40).

En el segon temps va continuar la reacció dels malaguenys, que van ampliar el parcial de 5-17 fins a situar-se a només vuit punts (60-52). Però els verd-i-negres van tornar a eixamplar la renda (79-63). El matx semblava sentenciat quan a 1:28 del final vencia de 13 (87-75). Però les picabaralles, l’expulsió de Todorovic –segona consecutiva–, una antiesportiva... van fer que a 15 segons l’Unicaja se situés 91-86. No es va patir pel triomf però el resultat va ser maquillat per la diferència real en el partit.

Lesió de Ventura

El capità va deixar la pista en el segon quart amb una lesió a la cuixa i avui se sotmetrà a unes proves per determinar-ne l’abast –Ventura va dir que creu que és una contractura–. Abans del partit es va fer un minut de silenci en memòria de l’expresident Genís Llamas

ELS VESTIDORS

Defensivament hem estat increïbles i físicament quasi hem estat a un nivell d’equip d’Eurolliga
Carles Duran

LA DADA

Hem estat solidaris amb la pilota, hem estat encertats i no hem tingut cap baixada de tensió
Nico Laprovittola
2
expulsions
de Todorovic: a Saragossa (antiesportiva i tècnica) i ahir va entrar a la pista en una picabaralla
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)