FEB

La llarga distància

Lliga Femenina. L’Spar Citylift visita l’únic equip amb cap triomf, el Ferrol (18 h), a set dies de rebre l’Avenida

“L’equip està bé, en la situació normal després d’un partit a Europa, que són sempre físics i d’un cert desgast”, va dir Èric Surís en la prèvia del partit d’aquesta tarda a Ferrol (18 h). La millor notícia, per a l’Spar Citylift és, sens dubte, que aquest curs ja no s’haurà de tornar a veure les cares amb l’União Sportiva, un rival que es multiplica quan té les gironines al davant. El conjunt de les Açores li va causar molts maldecaps dimecres a Fontajau, en el comiat a Girona de la primera fase de l’Eurocopa (65-51, 2-15 en el 4’). No ha guanyat cap partit a les d’Èric Surís, però la derrota en la lliga aquest curs, a la Seu, s’explica en part pel llarg desplaçament de tres dies per un pírric 71-80 que, amb un sol entrenament posterior a les cames, va pesar molt a l’Alt Urgell (86-81).

“És un partit més de la Lliga Dia que hem de plantejar amb tota l’ambició i respecte del món. I intentar sumar una nova victòria”, advertia el tècnic gironí, conscient que anar a la pista d’un equip amb 0-8 de balanç no suposi una gran motivació per a l’Uni. Menys encara, al Ferrol, i a set dies de rebre l’Avenida i amb un altre viatge llarg entre setmana, a la localitat hongaresa de Györ per tancar la primera fase de la competició continental i fer-ho, a més, sense conèixer la derrota.

“El rival està fent molt bons partits i prova d’això és que a Maloste van arribar a anar guanyant de 10 punts i al final van jugar pròrroga [80-74 contra el Gernika]. Això és un indicatiu que l’equip està creixent, que està necessitat de victòries. I a casa seva sabem que ens plantejaran un partit de dificultats”, afirma Surís sobre un rival que ja ha descartat fitxar i que ha gastat el comodí de canvi de tècnic. Sandra Prieto i Ricardo Aldrey van agafar l’equip contra el Bembibre (64-70) de manera temporal en un primer moment i van convèncer la junta gallega, que amb 0-5 va prescindir de Carles Martínez –havia agafat el Ferrol en substitució de Lino López, a l’Avenida des de l’estiu–. “Sempre hem de mirar d’anar al cent per cent, plantejar cada partit com un únic. A Ferrol diverses jugadores són molt perilloses ofensivament i si no estàs intens i concentrat en defensa sempre se’t pot complicar” insistia Surís, que avisa de la remota possibilitat que l’Spar Citylift torni a ensopegar amb la pedra del partit posterior a l’União Sportiva.

LA PRÈVIA

El Ferrol està en un continu creixement, ocupa la cua de la classificació però està canviant la dinàmica
Sempre hem de mirar d’anar al cent per cent; si no estàs intens i concentrat en defensa el partit se’t pot complicar
Èric Surís

Només queda un equip amb zero derrotes

El triomf de l’Avenida ahir a la tarda contra el Gernika per 78-71 deixa el conjunt castellà com l’únic que encara no ha perdut en aquesta lliga. Les blaves, liderades ahir per Givens (20 punts i 6 rebots, 23 de valoració) visiten diumenge l’Spar Citylift a Fontajau (20 h). Segones amb 3-2 a l’Eurolliga, dimecres rebran el líder del seu grup amb 5-0, el Dinamo de Kursk de Marta Xargay, Anna Cruz i Lucas Mondelo. Pel que fa al Gernika, a qui l’Uni ha guanyat els dos cops que s’han trobat aquest curs en l’Eurocopa (80-57 i 47-78), seran el següent rival de les gironines a la lliga després d’Avenida, el dia 22 a Maloste.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)