ACB

Per ofegament

ACB. Magnífic treball defensiu del Barça Lassa en la segona part que li permet minimitzar el joc de l’Iberostar i conservar el lideratge en solitari. La relaxació final destenyeix el resultat

Últimament, l’Iberostar se li posava de través al Barça Lassa, fins al punt d’haver perdut els darrers quatre cara a cara. Ahir va posar fi a la ratxa en un duel en què va haver-hi de posar treball i suor per enderrocar la resistència d’un rival que, almenys en la primera part, el va fer patir i anar de corcoll. Tot va canviar en la segona, en què l’equip va recuperar la seva versió més devastadora en defensa, limitant l’anotació rival a la mínima expressió i deixant-lo grogui, sense capacitat de reacció.

El triomf permet als de Pesic consolidar el lideratge en solitari en l’ACB i, sobretot, treure’s l’agror de les dues últimes patinades a Europa, que han generat coïssor. Sigui com sigui, és evident que ara la cosa es complica i cap dels propers rivals –Madrid, Unicaja i Baskonia, a fora, i l’Olympiacòs, al Palau– li perdonaran cap tipus de discontinuïtat.

Alts i baixos

Que el rival et castigui amb dos triples els dos primers atacs –tots dos, de McFadden– no és la millor manera d’iniciar un partit. Però la reacció de l’equip va fer-li perdre pes. Agressiu a la primera línia i carregant el rebot d’atac, els blaugrana van agafar aviat la iniciativa. I ho van fer amb el joc que tant li agrada, corrent i castigant les pilotes perdudes de l’Iberostar (15-8, 7’). El canari, però, és un rival amb substància i va exhibir recursos per aixecar-se. Primer, mitigant els errors i limitant les segones opcions; i després, trobant Saiz (9 punts en la recta final de primer parcial). Tot plegat va variar la inèrcia (17-23, 12’).

L’equip es movia a batzegades, empès per inspiracions individuals com la de Kuric a principis del segon quart. No tenia la fermesa a darrere de dies anteriors i el rival sabia com castigar-ho. A partir del bloqueig i continuació, els visitants movien la pilota amb criteri i velocitat –molts cops, acabava a la cantonada– i fustigaven el Barça Lassa, que generalment arribava tard i malament a tot arreu. I això es traduïa en l’electrònic a la mitja part (36-41).

El pas endavant

Heurtel i Tomic van empènyer els seus en l’arrencada del tercer quart (parcial de 8-0 i 44-41, 23’). L’Iberostar replicava des del triple, un d’Abromaitis, però tot tenia una altra cara. El Barça Lassa era molt més incisiu en defensa i als canaris els van aparèixer els problemes. Els seus tirs ja no eren nítids i l’ofec a què el sotmetien l’obligaven a prendre males decisions. De fet, en els últims set minuts del tercer quart, va fer una cistella de camp –en tot el parcial, 2/15–, i seria de Saiz després d’un rebot ofensiu.

La distància no era insalvable a principis del darrer quart (56-48), però els locals van saber gestionar-ho amb ofici. I, quan a això s’hi va sumar la capacitat per generar de Heurtel, tot es va acabar (77-58, 39’). A partir d’aquest moment, l’equip va pensar que ja estava tot fet i va permetre que el rival firmés un 0-15 en l’últim 1:21, que va deslluir un pèl –almenys en el resultat– el triomf i el que significava el partit 200 de Svetislav Pesic a la banqueta blaugrana.

DADES

26,9%
tirs de camp
en la segona part de l’Iberostar (7/26). I això que, en els últims 1:12, va fer 3/4, aprofitant-se de la relaxació blaugrana.
Contra el Madrid [dijous en l’Eurolliga], serà una altra història. Però hem demostrat que hi podem competir
Svetislav Pesic
Ells han estat molt intensos. Tenen nivell europeu i ho han demostrat, però hem estat superiors. Me’n vaig satisfet
Hem controlat el partit a través de la defensa, amb moments molt bons. Hem volgut guanyar al contracop i en alguna ocasió ens hem precipitat
44
punts
en la pintura ahir del Barça, per tan sols 16 de l’Iberostar. Els canaris només en van sumar 4 en la segona meitat.
2/5
triples
de Sebas Saiz ahir, quan només n’havia tirat un enguany entre l’ACB i la Champions League, on ja acumulava 17 partits.