Eurolliga

Quan et roben la cartera

El Barça tenia els drets a Europa d’Ayón però hi va acabar renunciant, i tenia lligada la incorporació de Tavares per al curs següent però el Madrid va fitxar-lo a mig curs; Rudy i Llull també se li van escapar de les mans

Si alguna cosa se li ha de reconèixer al Real Madrid de l’era de Pablo Laso és que tenen clara la planificació i per qui han d’apostar cegament. El club no es va posar nerviós, per exemple, quan va marxar Sergio Rodríguez a l’NBA. Va continuar guanyant. Aquesta temporada ha fugit l’MVP de l’Eurolliga, Doncic, i l’equip continua a dalt.

Els blancs tenen clar el que volen i sobretot el que no volen. L’estiu del 2012 no van renovar Ante Tomic, per qui havien apostat, perquè era un jugador que no s’ajustava a l’estil de Laso. Joan Creus el va portar al Barça com a cinc titular per a Xavi Pascual, que ja tenia un equip guanyador. Però la tendència es va girar. A la llarga el recanvi en el joc interior blanc va ser un mexicà aterrat de l’NBA, en què havia jugat als Hornets, als Magic, als Bucks i als Hawks. El Barça renunciava als seus drets a Europa que havia pactat amb el Fuenlabrada –últim club a l’ACB abans de marxar als Estats Units– i el Madrid l’incorporava. El curs passat, la greu lesió de Kuzmic, que es va trencar els lligaments encreuats del genoll i va estar tot el curs de baixa, i els problemes d’espatlla d’Ayón van propiciar que el Madrid fitxés Tavares. L’havien ofert al Barça però el volien per al curs següent. El Madrid no va dubtar a fitxar-lo, encara que no era llavors decisiu. Tavares, número 43 del draft del 2014 per als Hawks, només havia jugat 11 partits i a la D-League. Va anar als Cavs després de jugar als Raptors 905, equip de la lliga de desenvolupament. Randolph també interessava però el Madrid el va fitxar aprofitant la presència del jugador en una final a quatre.

El 20 de setembre del 2011 el Barça també va perdre Rudy Fernández. El balear tenia un acord, segons va reconèixer en una roda de premsa el directiu del bàsquet Joan Bladé, però va trencar el seu compromís verbal per fitxar pel Madrid. Des de llavors Rudy juga de blanc. Amb tot això va haver de ser Joan Plaza qui acabés fitxant de Manresa un jove Sergio Llull. El blanc es va convertir en l’estrella que és ara quan el club blaugrana el tenia a 60 quilòmetres jugant al Nou Congost i en un club com el Manresa, amb qui sempre han tingut bona relació.

LES XIFRES

13,8
rebots
atrapen entre Gustavo Ayón (7,3) i Walter Tavares (6,5). Entre tots dos també anoten 17,2 de punts a l’Eurolliga.
8,9
punts
i 4,8 rebots de mitjana va signar Tomic en la tercera temporada a Madrid el 2012.
138
partits
a l’NBA d’Ayón: 54 al New Orleans, 43 a Orlando, 12 als Bucks i 26 als Hawks. Tavares només 13: 12 als Bucks i 1 als Cavs.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)