FEB

L’Spar Citylift atonyina l’Avenida a Fontajau (79-53)

Lliga Femenina. Li trenca la imbatibilitat amb una exhibició amb 4.500 espectadors a les graderies

Fontajau ha vibrat amb el recital de l’Spar Citylift Girona, que ha acabat esclafant l’Avenida, líder imbatut fins aquesta tarda de la Lliga Femenina (79-53). La victòria li serveix per igualar-lo amb 9-1 al capdavant de la classificació i posar fi a gairebé vint mesos sense poder derrotar-lo. Eren vuit derrotes consecutives en totes les competicions FEB. El pavelló ha registrat una entrada magnífica, amb 4.500 espectadors a la graderia.

Des del principi, l’Spar Citylift ha marcat la pauta del joc i en el marcador. La seva defensa, amb activitat i bones ajudes, ha desactivat les de Salamanca, cosides a contracops . Al final del primer quart, 27-9. L’Avenida ha intentat aixecar-se, buscant superioritat a prop del cèrcol amb De Souza i amb Givens. Si bé això li ha servit per acostar-se una mica, l’Uni no li ha permès fer-ho gaire, sobretot gràcies a la feina de Hampton i després de Colhado. A la mitja part les gironines manaven de vint, 42-22.

La inèrcia del partit no ha canviat gens ni mica en la resta de partit. La defensa gironina va treure de polleguera el rival –tècnica a Lino López per protestar les faltes en atac xiulades a les seves jugadores– i ni la quarta falta de Hampton (29’) ha trencat la dinàmica, amb l’equip cada cop més convençut que la victòria no se li escaparia. Així, ha arribat el 72-45 a dos minuts del final i, ja en el darrer minut, i el 79-51, el +28 a poc del final, la màxima diferència del partit. Colhado, amb 20 punts, ha estat la millor de les gironines.