FEB

Trias, un gegant a Fontajau

LEB Plata. Una altra exhibició del pivot (31 punts i 40 de valoració) permet al Bàsquet Girona encadenar contra l’Albacete el cinquè triomf des de la seva arribada a l’equip

GIRONA 84 ALBACETE 70

BÀSQUET GIRONA:Jordi Trias (31), Xavi Costa (7), Cuéllar (8), Angelats (5), Berry (10) cinc inicial, Cosialls (5), Sergi Costa (3), Alzamora (4), Bolton (6) i Cizmic (5). 29/45 tirs de 2. 4/15 triples (Angelats, Xavi Costa, Cizmic i Sergi Costa). 14/17 tirs lliures. 34 rebots (11 Trias). 22 assistències (5 Trias). 120 de valoració (42 Trias).ARCOS ALBACETE:Polanco (13), Olumwatomiw (5), Jukic (6), Sanz (15) i Marcus (11) cinc inicial, Córdoba (6), Picazo, Rudolph (14) i Maldonado. 20/42 tirs de 2. 8/22 triples (3 Rudolph, 2 Córdoba, 1 Polanco, 1 Olumwatomiw i 1 Sanz). 6/13 tirs lliures. 24 rebots (6 Marcus). 16 assistències (4 Córdoba). 54 valoració (16 Marcus)PARCIALS:16-19, 18-10, 32-20 i 18-21.PÚBLIC:Uns 1.000 seguidors a Fontajau.

El Bàsquet Girona va encadenar a Fontajau el cinquè triomf de la lliga amb una altra exhibició descomunal de Jordi Trias, que va acabar amb 31 punts, 11 rebots i 40 de valoració després de fer una primera part discreta, com tot l’equip. L’impacte del pivot en el tercer quart (14 punts i un parcial de 32-20) va trencar la balança definitivament, tot i que certament l’entrenador visitant ho va provar absolutament tot per frenar el gironí, ja fos una defensa individual amb ajudes, una zona completament tancada o una defensa mixta.

La pitjor cara del Girona va aparèixer en el primer quart amb situacions ja ben conegudes per l’entrenador, l’equip i els seguidors més acèrrims. Desencert exterior i circulació lenta de la pilota. Trias tampoc es trobava a gust i l’Albacete, sense fer res de l’altre món, es va trobar dominant el partit gràcies a l’encert exterior de Sanz i Rudolph. Els de Quim Costa van fer la primera estirada en el segon quart amb la segona unitat i quan els primers llançaments exteriors van començat a entrar (34-25), justament quan Trias descansava a la banqueta i meditava sobre la fórmula per trencar el partit.

En l’inici del segon temps, tres cistelles seguides del gironí, amb una esmaixada inclosa, van començar a fer mal de veritat a l’Albacete, ja refugiat en una zona. Una segona esmaixada del gironí va provocar la màxima diferència (49-32) en uns minuts d’alta velocitat, jugades vistoses i protagonisme de Xavi i Sergi Costa, que amb triple va tornar posar l’equip 19 amunt (66-47). En 10 minuts Trias (14 punts, 4 assistències i 21 de valoració) va demostrar com desmuntar sense despentinar-se tres tipus de defensa diferents (66-49). En l’últim quart, l’encert, la velocitat i la grapa del Girona va ser menor però el triomf no va perillar en cap moment, sobretot perquè Trias va continuar en la seva salsa (13 punts més).

El d’avui no era un partit fàcil perquè és un equip que juga amb moltes variants defensives i nosaltres no hi estem acostumats
El desencert exterior encara ens pesa i no tenim prou circulació en el joc de posició