ACB

El Barça, de mal en pitjor

ACB. El joc interior de Pesic s’estavella a Màlaga i l’equip, sense referents, encaixa la segona derrota

El Barça Lassa es manté líder en l’ACB però l’equip fa la sensació d’anar a pitjor. Ahir tot just va encaixar la segona derrota i encara no és hora que sonin els tambors de crisi, però el partit d’ahir és un mal símptoma que s’afegeix a decepcions com ara la de Buducnost, per no parlar, és clar, de la de Madrid. L’Unicaja no va necessitar fer res de l’altre món per dominar des del principi fins al final un equip que va viure, i encara gràcies, de les assistències d’Heurtel (14, rècord del club en l’ACB) i del bon moment de Hanga.

L’equip va saltar a la pista amb una missió ja tan coneguda que fins i tot els nens dels equips rivals saben què passarà. Pilota a Tomic i ja t’ho faràs. Però el croat va fer un inici terrorífic, fallant cistelles indescriptibles i deixant, és clar, els seus companys sense referent. Va haver d’entrar Pustovyi, però en un tres i no res va fer tres faltes davant la desesperació de Pesic. Sense encert en cap dels dos costats, Kuric va igualar el duel amb el primer triple de l’equip al final del primer quart (16-16)

En el segon quart, les cantonades que el Barça sempre deixa lliures van començar a passar factures amb un triple de Salin i dos de Dani Díez, els mateixos que havia fet en tota la lliga (29-20). El parcial era d’11-1. Pesic va donar el timó a Heurtel davant l’empanada de Pangos i l’equip va reaccionar amb un 0-8 amb Hanga exercint de líder durant uns minuts (37-34).

Festival de Wiltjer

El tercer quart va començar amb Singleton perdonant la vida sota la cistella de manera incomprensible. Els de casa, és clar, ho van aprofitar amb dos triples de Wiltjer (45-36). Un altre cop tocava remar contra corrent. Calia, doncs, tornar a col·locar en pista Heurtel i Hanga, que amb una bomba remata els millors minuts de l’equip (49-46), que també seria el preludi d’una altra desconnexió flagrant, deixant jugadors com ara Suárez i Wacinski alliberats en els triples (62-50).

L’últim quart va ser una constant mostra d’impotència en què cada petita reacció era desmuntada per l’Unicaja amb triples de Wiltjer, penetracions de Roberts o la intimidació de Lessort. Malgrat el desori, Pesic no va posar en pista ni Blazic ni Ribas. Smits va ser un vist i no vist en el segon quart i l’acció més vistosa d’Oriola va ser una escridassada sonada a Singleton a la banqueta durant un temps mort. La bona notícia van ser les derrotes del Baskonia i el Real Madrid, que deixen l’equip encara com a líder.