Eurolliga

Avall que fa baixada

El Barça, en la pitjor anotació (60) i valoració (42), continua desinflant-se i suma la cinquena derrota en els últims sis partits contra un Olympiacòs que sempre té el control

36 de valoració anul·lant els quatre pivots blaugrana

El pitjor de les cinc derrotes en els últims sis partits a l’Eurolliga no és haver sortit dels vuit llocs de privilegi –això també–, sinó sobretot les cares que tenen els jugadors i la sensació que desprenen poca confiança. I aquesta poca confiança és el que va fer que la gent desfilés del Palau Blaugrana abans d’hora, cosa gens habitual. Pesic va tenir una conversa de 20 minuts al vestidor, inferior a la de Madrid, però ha de ser una anècdota, perquè més que paraules ara calen fets.

Els blaugrana van tastar ahir la qualitat ja coneguda de l’Olympiacòs i el problema que hi ha ara mateix en el joc interior, en què un sol home com Milutinov (24 anys) no va tenir rival. Cap. Els 36 de valoració i els 14 rebots (7 d’ofensius) van servir per liderar els seus amb la seva tercera doble figura del curs (18+14). Al seu costat un equip treballat que sap a què juga, que va venir a jugar possessions llargues, marcador baix i deixant el Barça en la seva pitjor anotació. Sense temps per a lamentacions, demà a Vitòria per jugar contra un Baskonia necessitat perquè vol ser a la final a quatre que es farà a casa seva.

Apostes que no surten

D’inici, Pesic va situar Blazic pressionant tota la pista Williams-Goss per no deixar pensar el cervell d’Olympiacòs. Spanoulis va quedar ràpidament alliberat, i això va fer que la llegenda grega anotés dos triples consecutius. Pels blaugrana la presència del gegant Milutinov a la zona impedia que Tomic pogués jugar còmodament i obligava els de Pesic a llançar des de fora perquè a dins hi havia massa circulació, intimidació i poques opcions. Claver, amb dos triples, va aguantar els blaugrana (8-7) en un primer quart en què tots dos equips es van anul·lar. Pesic va utilitzar onze homes en la rotació, Ribas no va jugar i Smits en va quedar fora. La igualtat es va mantenir els primers 20 minuts amb diferències mínimes perquè el marcador era baix.

Milutinov i 4 defensors

Pesic va situar sobre Milutinov fins a quatre jugadors diferents: primer Tomic, després Pusotvyi, li va agafar el relleu Seraphin fins a defensar-lo Oriola. Una situació complicada per poder donar continuïtat a algun dels seus homes. L’exhibició del serbi, que estarà poc temps a Europa perquè les portes de l’NBA per a ell cada vegada són més grans, va ser absoluta, dominant les dues mans i fent 9 punts, 6 rebots i 15 de valoració en el primer temps. El Barça va jugar alguns minuts una altra vegada amb la parella de bases Heurtel-Pangos. Singleton, sense la cinta al cap com fa habitualment durant la primera part, no va entrar en el partit.

Sortida definitiva

L’inici de segon temps va marcar la resta. Dos triples seguits van llançar els grecs (30-38). Allà van aparèixer les pors i sobretot la dificultat de ja no només anotar, sinó de tenir un tir alliberat. La possessió se li esgotava cada vegada, al Barça, que no trobava bones opcions d’atac. L’Olympiacòs va fer que es disparés la diferència jugant amb ordre, i els blaugrana van quedar groguis. Ni situant dos bases, ni l’esperit d’Oriola, ni les rotacions... Ahir l’Olympiacòs ho tenia tot sota control i el Barça ara mateix no desprèn confiança. Li queda temps per reaccionar, però ara mateix ni juga bé ni guanya.

LA DADA: REBOTS

11-14
defensius-ofensius
va ob- tenir ahir el Barça; no s’havia vist mai atrapar més rebots d’atac. El Barça en va atrapar 25, mentre que els grecs, només en atac, 17.
A Vitòria no és una final però ens hi juguem molt per intentar agafar confiança; hem de seguir creient
Pierre Oriola
PIVOT DEL BARÇA LASSA
És un triomf de prestigi perquè és un dels llocs on he vingut més cops, i no és fàcil vèncer-hi com ho hem fet
David Blatt
TÈCNIC DE L’Olympiacòs
No estem ara mateix en el nostre nivell per controlar el nostre destí; només hem donat nou assistències i vuit punts al contraatac, un rècord en el Barça
La diferència ha estat en el rebot, en un partit físic, però ens han dominat a la zona amb 17 rebots ofensius
Svetislav Pesic
TÈCNIC DEL BARÇA LASSA

Cinc derrotes en sis partits

Els de Pesic van encadenar ahir en l’Eurolliga la seva cinquena derrota en els últims sis partits. La primera va ser a la pista del Panathinaikòs (76-70), van reaccionar guanyant l’AX Milà (90-80), però després han encadenat quatre derrotes seguides, algunes de dures, com la del Fenerbahçe (65-84), la de Buducnost (67-64), la del Madrid (92-65) i ahir contra Olympiacòs (60-69).

Pitjor anotació del curs

Els 60 punts que va fer ahir el Barça suposen la pitjor anotació de tota la temporada. Fins ara el pitjor registre eren els 64 que van fer a la pista del Buducnost (67-64) mentre que al Palau Blaugrana la pitjor anotació havia estat contra el Fenerbahçe, amb 65 (65-84). En la lliga ACB la pitjor anotació de la temporada van ser els 67 que van fer al MoraBanc, a qui van guanyar (67-63).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)