Eurolliga

Eurolliga

Avalat per mites israelians

Sfairopoulos, exajudant de dues llegendes del país com Svi Sherf i Pini Gershon, reflota el Maccabi Tel-Aviv

El president de la Penya, Juanan Morales, exjugador seu al PAOK, l’elogia

Ioannis Sfairopoulos (Salònica, 21/3/1967) és en el top dels tècnics a Europa. El grec ha tingut una carrera progressiva. Després de formar-se a la veïna localitat de Salònica, Kalamarias, on va fer els primers bots, va passar a l’històric PAOK com a assistent d’una llegenda israeliana com Svi Sherf. Allà va coincidir amb un pivot que estava acabant la seva carrera i que havia estat campió d’Eurolliga amb el Joventut, el seu actual president, Juanan Morales. El màxim responsable verd-i-negre, amb qui l’uneix l’amistat, el descriu: “És un treballador incansable, viu pel bàsquet i ha tingut una carrera exemplar. D’ell puc dir que els seus equips són recognoscibles i quan pot aposta pels joves.” Del PAOK va passar a l’Olympiacòs, on va ser assistent del lituà Jonas Kazlauskas, que seria el seu mentor. Després va ser assistent, també a l’equip del Pireu, d’una altra llegenda del Maccabi, Tel Pini Gershon. Però va ser el lituà qui li va donar més confiança. Se’l va endur al CSKA i també d’ajudant a la selecció grega. El 2008 va demostrar la seva classe al modest Kolossos de Rodes, on va estar tres cursos fent un gran bàsquet. El 2012, ja consolidat i preparat, va agafar el Panionios, on va brillar, i això li va donar l’oportunitat el 2014 d’agafar l’Olympiacòs com a primer, i s’hi va estar fins l’estiu passat, quan van separar els seus camins.

Sfairopoulos, casat amb una exjugadora de bàsquet i amb dos fills –un d’ells estudiant als Estats Units–, ha reflotat el Maccabi Tel-Aviv, on va aterrar per substituir Neven Spahija. Els israelians portaven una sèrie d’1-6. Des que ha arribat, el Nokia Arena torna a il·lusionar-se i, després de la lògica adaptació que li va costar dues derrotes contra l’Efes i el Fenerbahçe, la sèrie que porta és espectacular: sis victòries en els últims nou partits. Amb ell a la lliga estatal tenen un balanç de 5-1. Morales explica com és Sfairopoulos: “Té una cultura de treball molt gran i fa dues temporades, quan van jugar contra el Barça amb l’Olympiacòs al play-off, es van venir a entrenar al Palau Olímpic i, en lloc de fer un entrenament suau, el va fer dur i quan li vaig preguntar sobre això va ser clar i em va dir que es juga com s’entrena.” Sfairopoulos forma part d’una generació de tècnics grecs que tornen a estar a primera línia, com Itoudis (CSKA) o Bartzokas (Khimki).

4
clubs.
Abans de fer el salt a l’elit, va estar com a ajudant al PAOK, l’Olympiacòs, el CSKA o els Rockets.
6
victòries
dels últims nou partits a l’Eurolliga ha guanyat el Maccabi, i és a un triomf de la zona de ‘play-off’.
3
temporades
va coincidir Sfairopoulos amb l’ara president del Joventut, Juanan Morales, al PAOK de Salònica: del 1997 al 1999 i la 2001/2002, quan era tècnic ajudant.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)