Més bàsquet

El Girona, amb els millors de la classe

Bàsquet. Tomba La Roda sense Jordi Trias i es classifica per al grup que lluitarà per als ‘play-off’

GIRONA 76 LA RODA 65

GIRONA:Sergi Costa (9), Bolton (10), Cizmic (9), Cosialls (8), Berry (16) –cinc inicial–, Xavi Costa, Juscafresa, Cuéllar (6), Angelats (14), Alzamora (2) i Ramos (2). 25/48 tirs de 2. 8/25 triples (3 Angelats, 1 Sergi Costa, 1 Berry, 1 Cizmic). 2/11 tirs lliures. 32 rebots (7 Cosialls). 19 assistències (7 Sergi Costa).LA RODA:Iroegbu (6), Jiménez (5), Nzege (2), Adon (14), Kougnia (13) –cinc inicial–, Blázquez (3), Herrero (4), González (14) i Barro (4).PARCIALS:14-14, 21-16, 19-21 i 28-27.ÀRBITRES:Muñoz i Murillo.PÚBLIC:845.

El Bàsquet Girona va assegurar-se la classificació per al grup dels 12 millors de la LEB Plata amb una victòria gens brillant però molt treballada contra La Roda (76-65). L’equip de Quim Costa va afrontar el partit sense Jordi Trias, que es va quedar al llit amb febre. Alguns jugadors, com ara Sergi Costa, Berry i Cosialls, van fer un pas endavant, sobretot en la segona part, després d’un primer temps marcat pel desencert (32-29).

Amb Sergi i Bolton com a exteriors titulars en els primers minuts, l’equip va engegar la màquina amb un joc més dinàmic que en cites prèvies a Fontajau. Amb tot, després d’unes cistelles fàcils (6-2), els visitants van endurir la seva defensa i van capgirar el resultat (11-12). Un 2+1 per amor propi d’Alzamora i un triple frontal d’Angelats van donar avantatge als de casa en el final del primer quart (19-14).

L’inici del segon va ser nefast. Cizmic, Cuéllar, Nil i Bolton van fallar diverses cistelles cantades. No entrava cap tir lliure i l’equip va perdre la confiança. Els visitants, sense fer res de l’altre món, es va veure un altre cop dins el partit (21-21). Quim Costa va aturar el partit i es va entrar en una fase d’intercanvi de cops amb Berry salvant els mobles en atac. Tot i imprecisions i errades en atac estrepitoses –en un contraatac, fins a tres jugadors gironins van ser incapaços d’anotar sota l’anella–, La Roda tampoc va aprofitar la situació per remuntar (32-29).

En el tercer quart va arribar l’alliberació, però primer hi va haver una penitència en forma de parcial (2-7) que va fer témer el pitjor (36-38). Aquest toc d’alerta va servir com a estímul. Les assistències de Sergi, els punts de Berry i les transicions de tot l’equip van destapar definitivament les misèries del rival, que es va veure deu per sota després de dues safates d’Edu Ramos, molt valent, i de Sergi (57-47) quan els gironins tenien tres bases a la pista.

Arriben els triples

En els darrers deu minuts, al millor joc de l’equip també s’hi va afegir l’encert des de la línia de tres, un dels grans dèficits del curs a casa. Un triple de Nil, de fet, va deixar el partit pràcticament vist per a sentència (70-59). Després, alguns jugadors que les havien vistes quadrades els tres primers quarts –sobretot Cuéllar i Cizmic– van poder-se alliberar finalment i anotar en bones accions individuals i col·lectives amb el rival ja rendit. Amb tot, el 2/11 de tirs lliures va quedar com una taca.