FEB

El Salt pica pedra i es retroba amb la victòria

EBA. L’equip tomba el seu gran rival per evitar el descens, el Calvià, gràcies a la intensitat defensiva i a l’encert de Planas

CB SALT 77 CALVIÀ 70

CB SALT:Pujolràs (12), Capell (9), Carrera (5), Pons (6), Juanola (10) –cinc inicial–, Jurado, Ferragut, Sima (9), Planas (21), Garcia (4) i Grau. 23/42 de 2. 8/21 triples (3 Planas, 2 Capell, 1 Carrera, 1 Pons i Juanola). 7/20 tirs lliures. 37 rebots (8 Pujolràs). 13 assistències (5 Capell). 81 valoració (30 Planas).CALVIÀ:Castro (10), Carrasco (15), Amengual (3), I. Matemalas (8), Bustamante (10) –cinc inicial–, V. Matemalas (3), Morales (21), Tejido i Carro. 16/36 tirs de 2. 7/26 triples (3 Carrasco, 2 Castro, 2 I. Matemalas). 17/24 tirs lliures. 33 rebots. 9 assistències. 61 valoració.PARCIALS:18-22, 18-17, 22-16 i 19-15.

El CB Salt va aconseguir finalment contra el Calvià la seva segona victòria en la lliga EBA després d’encadenar dotze derrotes, una ratxa durant la qual l’anterior entrenador de l’equip, Miquel Martínez, va deixar la banqueta. El triomf permet a l’equip deixar la cua –el lloc de descens directe– i afronta amb més optimisme la segona volta. Tombar el Calvià –l’únic equip al qual els saltencs havien guanyat– no va ser bufar i fer ampolles.

Els visitants van manar durant molta estona en el marcador i en el tercer quart van aconseguir la seva màxima diferència (7 punts). Els de casa, amb tot, no van abaixar el cap, sobretot en defensa, i punt a punt van anar capgirant el resultat també gràcies a l’encert en atac del base Guillem Planas (3 de 5 triples i 8 de 10 en tirs de camp).

El Salt va evitar haver de patir en els últims minuts, ja que va aconseguir escapar-se en l’últim quart i va mantenir el cap fred contra un rival també amb moltes urgències. Ara el Calvià queda cuer amb només una victòria i amb l’average perdut contra l’equip d’Oriol Verdes, que encara ha de recuperar Guillem Sabatés.