FEB

No serà igual, segur

L’Spar Citylift enllaça l’onzè triomf contra el seu rival en els quarts de final de la copa

Sense Murphy per lesió, Palau juga amb grip i, quan el València es posa 41-49 amb Dongue i Hampton carregades (27’), 17-2 de l’Uni

Exigència per a l’Spar Citylift, a Fontajau, contra el que serà el seu rival en els quarts de final de la copa, el 28 de febrer a Vitòria en el partit que obre la fase final de l’únic títol FEB que falta a les vitrines de l’Uni.

Exigència pel rival i per l’escenari, que es presentava sense Murphy –dubte en la prèvia encara pel cop que va rebre a Sant Adrià, ni es va treure el xandall– i que va empitjorar quan Laia Palau es va llevar ahir amb una febrada del nivell del seu palmarès. La barcelonina va sortir a 2:46 per acabar el primer quart i, en la seva primera acció, va forçar una pèrdua visitant –5 segons de la rival, que va deixar de botar– i, després, va fer un sobreesforç per mantenir-se dreta al parquet. I l’escenari va tendir al drama, amb l’arbitratge. Sense xiular res en el segon quart (26-28), en el tercer van assenyalar lluita tres cops i, a Dongue i Hampton, tècnica després d’assenyalar-los la tercera (quarta, doncs, de la 18 a 7:15 i de la 24 a 4:37).

I exigència per capgirar la màxima visitant. Anna Gómez, a 2:41 per acabar el tercer quart, va fer el 41-49 després de temps mort de Surís; des de 4,60 m. La resposta, de les que quedaven i amb Fontajau com no se l’havia vist aquest curs encara –Avenida a banda, és clar–. 17-2 (58-51) que rematava després en el darrer quart Núria Martínez, amb 5 punts per arribar a la barrera psicològica (65-55), amb el seu triple, el quart de l’Uni. Una diferència que deixava Colhado, al final, assistida per Buch fent-se passar la pilota per darrere l’esquena.

Estímul-resposta

La zona 2-3 del tècnic visitant (14-18) amb el seu equip en bonus va ser el revulsiu del conjunt gironí, que hi va respondre amb els dos primers triples, seguits a un i mig pel primer quart: 17-18 Hampton encara jugant d’aler –des del salt inicial, amb Dongue dins– i Oma en el següent atac. Rosó, a una mà i després de recuperació, havia donat el primer avantatge a l’Uni (6-4), que va viure de l’energia de la pivot de Moçambic: 6 punts sense error en el tir (2-2, 8-6 i 11-12). Leia va fer l’única cistella de l’Spar Citylift en els primers vuit minuts del segon quart (26-20).

I el València va capgirar el marcador amb Pina fent el que volia: 26-30, després d’ofensiu a Buch, el seu vuitè punt en el segon quart i parcial taronja de 0-10 (26-30, 18’). La capitana de l’Spar Citylift va respondre amb una altra per l’esquerra i Hampton va tornar a fer que l’Uni s’avancés amb 2+1 (31-30) per entrar en una alternança favorable en el descans: 36-34, (Dongue 2+1).

Una espardenya

Que Martínez quedés descalça del peu esquerre, en el segon 15 del tercer quart quan la defensava Gómez, va ser el preludi del que arribaria: la base visitant feia el seu triple (36-37) i Núria l’hi tornava forçant-li la seva falta en atac. Després, Dongue i Hampton perdien els nervis, com la majoria dels que ho veien.

Reisingerova feia la primera local en joc a 4:37 (40-43), amb 2 tirs lliures d’Oma abans. La següent de la txeca va posar l’Uni al davant (50-49), després del triple de Buch (48-49), el tercer de l’Uni. En el primer atac del darrer quart, la interior va tornar a fer que l’Spar Citylift s’avancés: 52-51 i 54-51 assistida per Colhado, que estirava el marge (56-51, tap i 58-51 d’ofensiu), abans que Pina trenqués la sequera a menys de 7 per acabar (58-53) i Núria sentenciés.

Són partits que gaudeixes el doble si guanyes. Ajuden a créixer i creen afició. Pensar que guanyarem de molt sempre és un error
El València és un equip dur. Ha estat un partit de molt desgast. Quan el llistó de la falta et permet tant, tot es complica i al final es posa lleig
Shay ja sabíem que era dubte, però Laia Palau ha jugat amb febre molt alta. Ha sortit a ajudar l’equip i cal treure’s el barret

Entrenament avui i viatge demà

La plantilla de l’Spar Citylift fa avui un únic entrenament, a la tarda a Fontajau, amb la mirada posada en l’eliminatòria de 16 de l’Eurocopa, a doble partit amb l’anada a Moscou demà passat a la tarda. Ahir, l’MBA guanyava el Dynamo Kursk de Lucas Mondelo i Marta Xargay 28-37 en la mitja part, moment fins al qual el cos tècnic de l’Uni va estar seguint el partit, tal com va reconèixer Èric Surís. L’entrenador va demanar a la roda de premsa unes hores per poder canviar el pensament a l’equip, que comença, ara sí, el cicle de partits europeus entre setmana –la tornada és dimecres que ve a Fontajau– i de lliga el cap de setmana. L’MBA va acabar cedint 73-70 a la pista d’un dels equips capdavanters a Europa. “Em comenten que el Kursk ha capgirat el resultat en les dues darreres possessions de partit. És indicatiu de la dificultat del rival; juga molt diferent perquè totes tiren de tres i les pivots són altes, però juguen obertes. Amb Botas, que era favorit, van fer 12 triples”, va dir el gironí. L’expedició de l’Spar Citylift viatja demà a la capital russa amb un vol des de Barcelona –surt de Girona a primera hora del matí– i dijous té prevista l’arribada a Catalunya. Divendres, cap a Càceres per jugar-hi el següent partit de lliga, amb l’Al-Qázeres.