ACB

Rivals que exigiran

El Barça Lassa, el vigent campió, debutarà dijous a quarts contra el València, mentre que el Divina Joventut ho farà l’endemà contra el Baskonia

Els dos catalans han quedat enquadrats en parts diferents del quadre

Per primera vegada des del 2015, hi ha dos equips catalans en el cartell de la copa. I si tots dos van fent camí en el torneig, tan sols es podran veure les cares en la final, un fet que no es dona des de fa més de dues dècades, quan el TDK Manresa i el Barça es van enfrontar a Múrcia el 1996, amb títol per als bagencs. Sigui com sigui, el sorteig que es va fer ahir a la Real Casa de Correos de Madrid no va dibuixar un trajecte fàcil per al Barça Lassa i el Divina Joventut. De fet, els seus primers esculls, en els quarts –la cita és del 14 al 17 de febrer–, són rivals qualificats, de gamma alta.

L’equip de Pesic, campió en la passada edició a Las Palmas, tenia garantit debutar dijous –el premi per al líder al final de la primera volta, i així evitar la càrrega de tres partits en tres dies consecutius–, però ha quedat emparellat amb el València, un equip històricament complicat (balanç de 4-3 per als blaugrana en la copa) i nítidament a l’alça. Hi han influït la recuperació d’efectius –tan sols quatre elements no han estat baixa cap jornada (Van Rossom, Matt Thomas, Doornekamp i Will Thomas)– i la consolidació del projecte de Jaume Ponsarnau, validat per la confiança directiva quan, a mitjan novembre, el seu càrrec penjava d’un fil. Una derrota en dos mesos, a Badalona, i el pas al play-off de l’Eurocopa molt encarrilat són dades que reforcen la sensació de creixement. Amb tot, l’entrenador de Tàrrega passa tot el favoritisme cap al Barça Lassa: “Ara és l’equip més en forma de la lliga. Es tracta d’un equip que destaca pel seu potencial físic, que és impressionant, i que no té secrets ja que la seva proposta és molt clara, tant en defensa com en atac.”

En cas de superar el València, el Barça Lassa tindria com a rival en les semifinals l’Iberostar o l’Unicaja. L’equip malagueny és l’únic dels participants en la cita que l’ha pogut vèncer en fase regular (78-73 al Carpena). Així, els blaugrana han eludit fins a una hipotètica final els altres dos equips d’Eurolliga (Madrid i Baskonia).

Disfrutar, competir

“No ens n’anirem a Madrid a passejar. Tenim una petita oportunitat contra el Baskonia, perquè a la copa sempre hi passen coses.” Són paraules ahir de Carles Duran, el tècnic que, en menys d’un any, ha tret el Divina Joventut del pou –i d’un descens que semblava inevitable– i l’ha dut a la copa. Tot just la segona en els vuit últims anys. Un cop arribats aquí, ja ningú renuncia a res, sobretot si són capaços de “mantenir el nivell de joc actual”.

Els verd-i-negres hi han tret el cap després d’accelerar en la recta final de la primera volta, amb 4-1 en els últims cinc partits. La derrota va arribar a l’Olímpic contra el Baskonia en un final ajustadíssim. Òbviament, els bascos són els favorits, per molt castigats que estiguin amb les lesions. Principalment, les de dos puntals com Granger i Shengelia. A més, va confirmar-se ahir que Garino estarà tres setmanes més de baixa, per un problema muscular.

Tant aquest partit com l’altre de quarts d’aquesta banda del quadre –el Madrid-Estudiantes– es jugaran divendres. Si bé el derbi madrileny pot semblar el més desequilibrat, també és cert que els col·legials van tombar el seu rival ciutadà a principis de mes (93-88). D’altra banda, ahir l’Estudiantes va fer oficial el fitxatge per un mes, ampliable a la resta de curs, de Fotios Lampropoulos (2,06 m, 1983). Arriba des del Malvín de l’Uruguai.

LES REACCIONS

No pensem que evitem el Madrid, sinó que tenim una eliminatòria molt complicada. El València està pensat per tornar l’any que ve a l’Eurolliga
Nacho Rodríguez
mànager general del barça
El Barça és el líder, però en la copa tot és diferent. Arribarem amb l’esperança i la mentalitat de donar el màxim
Chechu Mulero
DIRECTOR ESPORTIU DEL VALÈNCIA
El Baskonia és molt bon equip, com tots els que s’han classificat per a la copa. Confio que podrem competir
Juan Antonio Morales
PRESIDENT DEL DIVINA JOVENTUT
La Penya ha trobat el camí; estan fent molt bon bàsquet. Tenen aquell punt d’il·lusió i ambició per tornar a estar en els llocs de dalt
Félix Fernández
DIRECTOR ESPORTIU DEL BASKONIA
14-1
balanç
del València entre l’ACB (7-1) i l’Eurocopa (7-0), des del dolorós adobat rebut a la pista de l’Iberostar (-34) el 17 de novembre. L’única derrota ha estat a Badalona.
11
anys
sense trobar-se el Joventut i el Baskonia en el torneig. L’última vegada va ser en la final del 2008, a Vitòria, amb victòria verd-i-negra (82-80).
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)