Eurocopa

Amb els cinc sentits

L’Spar Citylift reprèn avui el fil europeu, amb l’objectiu d’obtenir un bon resultat a la pista de l’MBA Moscou, en l’anada de l’eliminatòria de 16

Murphy i Palau estaran a punt per visitar un rival verinós i exempt de pressió

La impol·luta primera fase –va ser un dels quatre imbatuts (6-0) i amb +119 de diferencial de punts– li va servir, a l’Spar Citylift, per estalviar-se la primera eliminatòria i tenir un calendari més descarregat en el tram inicial del gener. Però a partir d’ara, arriba l’hora de la veritat. Torna la competició europea i ho fa en la fase decisiva, en què qualsevol badada o mal dia pot abocar-lo a l’eliminació. La pretensió gironina aquest curs és arribar lluny –si és possible, superar la barrera de quarts de la passada edició–, però cal anar pas a pas. I el primer escull a superar és l’MBA Moscou. No és cap dels peixos grossos del bàsquet rus, però la seva competitivitat diumenge a la pista del Dinamo de Kursk –derrota per 73-70, tot i que no hi era Breanna Stewart en les de Mondelo per descans– no és pas per passar-la per alt.

L’expedició gironina va marxar ahir cap a Moscou reforçada per la dinàmica de resultats –des de la derrota a la Seu d’Urgell del 3 de novembre, 15 victòries entre Lliga Femenina i Europa– i amb la voluntat de tornar amb un bon resultat, que li encarrili una eliminatòria que es tancarà a Fontajau dimecres que ve. Llevat de Leia Dongue –no pot jugar en l’Eurocopa, ja que una cotonou ocupa plaça d’extracomunitària a Europa i els dos llocs els ocupen Hampton i Colhado–, Èric Surís té a disposició tota la plantilla. També Shay Murphy i Laia Palau: “Els serveis mèdics ens van recomanar repòs [per a la Shay] per la contusió que arrossegava del partit a Sant Adrià i arriba bé a la cita. També esperem que la Laia ens pugui ajudar, tot i que no està recuperada del seu procés víric [grip amb febre alta].” Contra el València, la base va saltar a la pista malgrat estar visiblement minvada.

Sorpresa

Fundat a mitjan maig del 2013, el club rus ha arribat més lluny que mai en la tercera participació en el torneig. No ha tingut un trajecte brillant –va superar la primera fase amb 3-3 de balanç i com un dels millors tercers–, si bé eliminar el Botas és meritori, i encara més guanyant-li els dos partits (77-76 a casa i 59-60 a Turquia).

L’MBA Moscou és un rival amb ofici –29,3 anys de mitjana i cinc peces per sobre la trentena– i que únicament es nodreix de jugadores russes. Això la penalitza en el campionat local, ja que és sisè (de deu equips) amb balanç negatiu de 5-6. Els agrada jugar amb ritme, amb atacs curts i tirant molts triples. “Viuen de l’encert de fora i en l’eliminatòria contra el Botas va ser un aspecte clau. Sabem que en tiraran molts i el repte és que els tirin en males posicions i així abaixar-los els percentatges”, va destacar Èric Surís, que va destacar l’exigència física que imposen i la rellevància de sortir activat: “Solen sortir en tromba. Protagonitzen primers períodes amb encert i punts.” Ofensivament, no tenen líder estadístic i fins a cinc peces fan més de vuit punts. Es tracta de Leshkotvteva (13,1), Nizamova (12,4), Psareva (11,1), Sapova (9,3) i Sytnyak (8,9).

El club no ha estrenat el seu palmarès, però va disputar la temporada passada la final de copa russa, i va caure contra el Dinamo de Kursk (85-55).

Elimin. de 16

anada

MBA Moscou - Spar Citylift

17 h

Ruzomberok - Tarbes

18 h

Nantes - Wisla Cracòvia

19.30 h

Venècia - BLMA

19.30 h

Besiktas - Cukurova

17 h (demà)

Galatasaray - DVTK

17.30 h (demà)

Bydgoszcz - Szekszard

18 h (demà)

Asvel Lió - Gorzow

20 h (demà)

(*) - els partits de tornada són la

setmana que ve

LA DADA

33
triples
de mitjana tira l’MBA Moscou enguany en l’Eurocopa, el màxim del torneig. N’anota 11 per partit, un fet que suposa un 33,6%. Fins a deu jugadores n’han anotat algun, i quatre d’elles superen un 40% d’encert.
La tornada a casa, amb la nostra afició, és un premi que ens mereixem per la bona fase de grups que vam fer
Èric Surís
És un equip molt incòmode. Totes tiren de tres i juguen amb contacte en defensa. Hem d’estar atentes a l’inici, ja que surten en tromba
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)