ACB

Un digne comiat

Bàsquet. La Penya cau en les semifinals de la copa a mans d’un Madrid que aconsegueix desactivar Laprovittola

L’impuls adquirit per la victòria de divendres contra el Baskonia en els quarts de la copa no va ser suficient perquè el Divina Joventut tornés a trencar pronòstics ahir en les semifinals. I és que el Madrid va ser una muntanya massa alta (93-81) per a una Penya que s’acomiada del trofeu amb sensacions prou positives, com bé apreciava el seu tècnic, Carles Duran: “Ara hi ha decepció per la derrota, però li poso un 10 a l’equip per l’actitud mostrada.” Pel que fa al Madrid, lluitarà pel títol aquesta tarda contra el Barça.

Les primeres accions del partit van ser suficients per adonar-se que Pablo Laso havia preparat una vigilància contínua sobre Nico Laprovittola. Un fet tan esperat com lògic, tenint en compte l’actuació magistral del base argentí de la Penya contra el Baskonia, amb 36 punts i trencant el rècord històric de valoració de la copa, amb 50. Ahir, la seva valoració es va reduir a 10, amb un total de 14 punts. En aquest sentit, el desgast acumulat tot just 24 hores abans també va limitar l’argentí. Aquest factor va anar a càrrec de Todorovic i, en especial, Conor Morgan, que es va erigir en el màxim anotador del duel, amb 20 punts.

Tot i les dificultats de Laprovittola per generar joc, els de Carles Duran van fer un inici de partit positiu i van arribar a situar-se a davant en el marcador en el primer quart (10-11). El Madrid, però, va reaccionar, i amb un parcial de 7-0 va començar a obrir forat, assolint un avantatge que va voltar els 10 punts. Per aconseguir-ho, un factor clau va ser el gran domini blanc del rebot. Amb Tavares i Ayón al capdavant, els de Laso es van fer un festí de recollir pilotes sota la cistella de la Penya (fins a 13 en els dos primers quarts i 21 en tot el partit) per tal d’arribar a tenir un màxim avantatge de 13 punts (43-30). Un moment complicat que la Penya va tenir la virtut de tallar abans d’arribar al descans sota l’impuls de dos triples consecutius de Morgan, que en transformaria cinc en total. D’aquesta manera, al descans el desavantatge de la Penya quedava en 10 punts (48-38).

El tercer quart va ser especialment negatiu per als interessos del conjunt verd-i-negre. Jugadors com Randolph i Sergi Llull van començar a escalfar el canell des de la llarga distància per tal de començar a confirmar el seu bitllet cap a la final. La Penya intentava respondre buscant Albert Ventura des de la línia de tres, però va ser insuficient per evitar entrar a l’últim quart 19 punts a baix (71-52). Suficient perquè el Madrid mantingués el duel controlat a pesar que els verd-i-negre en cap moment van deixar-se anar.

LES VALORACIONS

ara hi ha la decepció per la derrota, però l’actitud de l’equip ha estat de 10
Carles Duran
TÈCNIC DEL DIVINA JOVENTUT
La nostra superioritat en el rebot en el primer temps ha compensat certs errors en el tir
Pablo Laso
TÈCNIC DEL MADRID
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)