Eurocopa

L’Spar Citylift es classifica en la pròrroga pels quarts de l’Eurocopa (80-73)

Lliga Femenina. Partit increïble a Fontajau, amb l’equip gironí remuntant el -6 de l’anada

D’una forma agònica i després d’una pròrroga, però l’Spar Citylift ha aconseguit classificar-se aquest vespre, per segon any seguit, pels quarts de final de l’Eurocopa. L’equip gironí havia d’aixecar el -6 de l’anada a Hongria, i ha hagut de suar sang per aconseguir-ho. L’Szekszárd ha tingut una acció per evitar la pròrroga i classificar-se, però ha errat i, en el temps addicionaL i amb els 2.500 espectadors de Fontajau entregats a la causa, les gironines han estat més serenes i han guanyat per 80-73. Per un sol punt l’eliminatòria ha estat seva.

Alts i baixos

L’inici ha estat una prolongació de l’anada, en el sentit que McCall feia i desfeia a la pintura sense que ningú pogués frenar-la. La seva jerarquia a la zona ha impulsat l’equip hongarès que, a més, trobava punts a camp obert aprofitant el domini del rebot a la seva anella (8-20, 7’). Les gironines, erràtiques i sense la inspiració en el tirs oberts, patien i la grada, que ho veia, intentava donar-li alè perquè el forat no creixés excessivament.

L’aparició d’Oma i Rosó a pista, sortint de la banqueta, ha estat una alenada d’aire fresc. L’Spar Citylift ha apujat el to defensiu, ha aconseguit no concedir (per fi) segones opcions i ha trobat la transició per teixir un 9-0 de parcial (21-23, 14’). A més, Bishop ha comès la tercera falta. L’Szekszárd, que ha fet 2/10 tirs de camp al segon quart, havia perdut la fluïdesa –el criteri arbitral també era més permissiu que el del principi de partit– i, després d’un triple de Hampton (el primer del partit) i un contracop de Reisingerova, l’equip s’ha posat per primer cop per davant en el marcador des del 2-0 (30-29, 17’). Si a mitja part, la diferència no ha crescut gaire més ha estat perquè Colhado no ha afinat des del tir lliure (33-31).

De vestidors, les gironines n’han sortit amb la intenció a mantenir l’energia, i ho han fet. I entre això, els triples de Hampton i el lideratge de Palau, l’Spar Citylift s’ha posat per primer cop per davant en l’eliminatòria (43-36). I la diferència creixeria encara més després d’una tècnica a McCall per flopping, que la duria a la banqueta ja amb quatre faltes (44-36, 25’). Les visitants no s’han descompost ni perdent a la seva referent i han aconseguit entrar en el darrer quart ben vives (53-50).

Rosó, magnífica en situacions d’1x1, ha encès la metxa a principis d’últim quart, però l’Szekszárd ha trobat en Eldebrink (7 punts seguits en l’inici de l’últim) una assegurança de vida per mantenir la igualtat i defensar el +6 obtingut en l’anada a Hongria (57-57, 35’). Les gironines han empatat l’eliminatòria amb un triple de Hampton a 16 segons del final (73-67) i, en la darrera acció per evitar la pròrroga, l’equip ha defensat bé McCall. En el temps addicional, amb molta tensió en els dos equips, l’Spar Citylift sempre ha dut la iniciativa tot i que Studer ha tingut un tir amb 80-73 per canviar el guió final, però l’ha errat. I Fontajau ha embogit.

Hampton, amb 20 punts, ha estat la màxima anotadora gironina. Del costat hongarès, la millor ha estat McCall amb 21.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)