FEB

‘March madness’ a la vista

Bàsquet. L’Spar Citylift, obligat a girar full a la derrota en la final de copa amb els quarts de l’Eurocopa contra el líder de la lliga francesa, el Lió, i el primer lloc de la Lliga Femenina en joc

L’Spar Citylift s’entrena avui i demà al matí viatja a Lió per fer-hi una sessió prèvia a l’anada dels quarts de final de l’Eurocopa contra l’Asvel, dijous. El líder de la lliga francesa va perdre el cap de setmana la semifinal de la copa contra el segon, el Bourges (79-60 amb 40-24 ja al descans). La derrota posa fi d’aquesta manera a una ratxa de 14 victòries seguides.

Èric Surís, ja sense Shay Murphy –de Vitòria ja no va tornar a Girona–, espera saber l’abast de la lesió de Julia Reisingerova, amb un mal gest al genoll en la primera meitat contra l’Avenida diumenge –va jugar 5 minuts i mig més (8:06 al descans i 13:37 al final)– l’endemà de signar, contra el Cadí la Seu, la seva millor actuació amb la samarreta de l’Uni (26 punts i 35 de valoració). “Ha volgut ajudar l’equip. Però no se sentia bé i hem provat altres alternatives”, va dir el tècnic a Vitòria.

Mai venen soles

Preocupa, al club gironí, l’estat físic de la internacional txeca i seleccionada a la tercera ronda del draft de la WNBA amb Los Angeles Sparks, l’estiu passat. Un contratemps que s’afegeix al malmès estat físic de Nádia Colhado i Núria Martínez, al braç i l’espatlla, que no impedeix que juguin però sí que condiciona el seu rendiment. I és que és ara que arriba el moment de jugar-se les garrofes que l’equip està acusant una primera meitat de la temporada molt exigent en el calendari i que l’equip va superar amb molt bona nota malgrat una rotació molt curta. “És obvi que no arribem en les millors condicions: hem passat jugant amb set o vuit i no és un secret que et castiga”, reconeixia Surís, que una vegada més i com a l’estiu amb una pretemporada atípica –amb Laia Palau i Bea Sánchez al mundial, els seus primers partits amb l’Uni van ser oficials (final de la lliga catalana i supercopa)–, ha d’ajustar les peces, encara al març. “Tenim una plantilla més profunda des de fa uns dies, des que va arribar Gabby [Williams], amb Bea recuperada i Leia [Dongue]. Seguirem treballant. Físicament ens permetrà fer més rotacions i entrenar-nos millor per arribar a una propera final”, afirmava el gironí sobre aquest darrer tram de competició, amb només un partit fora de casa en la lliga, diumenge de la setmana que ve a Würzburg amb els dos equips amb 20-1 en la lliga.

Millors

“El Perfumerías té millor equip i una trajectòria que Girona no té, tot i l’ambició de créixer. Ens tornarem a veure i espero que estiguem més preparades”, sentenciava Palau, escollida en el cinc ideal de la copa en el lloc de base, completat per Loyd i Vilaró d’aleres i Reisingerova i la MVP, De Souza, dins. “Arribar millor al play-off, que és també llarg i haurem de treballar per tornar a una final. No està garantida, hi ha equips que fan les coses molt bé. El mèrit és estar en una altra, i que quan Avenida tingui un mig mal dia nosaltres puguem créixer”, reflexionava l’entrenador sobre l’equip que li ha guanyat totes les finals en tres anys. Les castellanes, amb Loyd (9 punts diumenge) i Goree (4, en els darrers tres minuts) arribades el mes passat, juguen dijous els quarts de l’Eurocopa a Orenburg (Rússia), i diumenge a Maloste (19 h) partit de lliga contra el Gernika, tercer a quatre partits de l’Uni i l’Avenida i escaldat per les d’Ortega en la semifinal de copa (74-46).

LES XIFRES

8
títols
FEB ha encadenat Miguel Ángel Ortega a Salamanca, després de guanyar-hi les 8 finals que ha disputat amb l’equip
2
jugadores
de l’Spar Citylift (Palau i Reisingerova) i dues de l’Avenida (Loyd i De Souza) al cinc ideal de la copa, amb Vilaró (Cadí)
Lliga Femenina (fase regular)
Spar Citylift - Ferrol 10 març
Avenida - Spar Citylift 17 març
Spar Citylift - Gernika 24 març
Spar Citylift - Bembibre 30 març
Spar Citylift - Guipúscoa 7 abril
Eurocopa (quarts de final)
Asvel Lió - S
par Citylift 7 març
S
par Citylift - Asvel Lió 14 març (*) Les semifinals són els dies 21 i 27, i la final, el 3 d’abril
14
victòries
havia encadenat l’Asvel Lió abans de perdre contra el Bourges en la semifinal de la copa francesa (79-60)
1
desplaçament
li queda a l’Uni en les cinc jornades que queden de lliga, a Würzburg el diumenge 17
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)