ACB

El Barça Lassa surt adormit, però acaba guanyant amb suficiència (90-76)

ACB. El Movistar Estudiantes manava 10-25 en l’arrencada del segon quart

Tot i un inici ple de despropòsits, el Barça Lassa ha acabat arreglant-ho i s’ha embutxacat una nova victòria al Palau, contra el Movistar Estudiantes (90-76), que el manté una setmana més líder en solitari de l’ACB, amb un triomf de marge respecte el Madrid. Tots dos es veuran les cares diumenge que ve.

L’inici de partit blaugrana ha estat pèssim, sense cap tensió competitiva ni encert. Els col·legials no hi han fet fàstics i ben aviat, han adquirit un avantatge de pes (2-16, 7’), a partir de la transició i del seu domini del rebot. A poc a poc i arran de l’energia sorgida de la banqueta –en especial, Ribas i Oriola–, l’equip ha començat a corregir els dèficits i a trobar el seu joc. Fins i tot s’ha arribat a posar per davant a les acaballes de segon quart (30-29, 17’), però els visitants han arribat per davant a mitja part, amb Gentile i els triples com a principal argument (36-39).

A la tornada dels vestidors, la dinàmica ha estat una altra. Ja sense Pau Ribas vestit de curt per un cop al canell, l’equip ha collat de valent l’Estudiantes i, en atac, la incidència de Tomic en la pintura i de Kuric (11 punts en el tercer quart) per l’exterior ha obert el primer forat favorable als locals (50-42, 25’). Cook, des de l’encert del perímetre, intentava sostenir els seus, però el Barça Lassa ja anava llançat, amb Heurtel com a cap de les operacions. Així a principis de l’últim parcial, el partit s’ha esquerdat definitivament després que Gentile perdés els papers, amb dues tècniques seguides per protestar (77-61, 34’).

Tomic, amb 18 punts, ha estat el millor dels blaugrana.