Eurolliga

A ritme de triples

Eurolliga. El Barça Lassa tritura l’Herbalife en la segona part a partir del seu encert des del perímetre (19, igualant el seu sostre en el torneig) i fa un pas de gegant per retenir el cinquè lloc

Tot i que encara no és matemàtic, el Barça Lassa va fer ahir al vespre un pas de gegant per assegurar plaça en el play-off i fer-ho en la cinquena posició. Fins i tot la derrota de l’Anadolu Efes encara pot alimentar-li les il·lusions de ser cap de sèrie, però és una possibilitat quasi utòpica.

La rotunditat del resultat pot fer pensar que es va tractar d’un passeig, però la realitat és que, sobretot en la primera part, l’equip va trobar-se terriblement incòmode en la pista. Amb el pas dels minuts, acabaria fent-se valer, recolzat en un dia inspiradíssim de l’arc. Va firmar un 19/28 (67,9%) que va igualar el sostre de triples en un duel d’Eurolliga. Ho va fer també el curs passat, a Istanbul contra l’Efes (19/31).

Resistència groga

L’encert des del perímetre (en un i altre costat) ja va presidir l’arrencada de partit. Els canaris, més solvents al darrere des que se n’ha fet càrrec Pedro Martínez, van tenir cura de contenir situacions de bloqueig directe –en especial, les continuacions per evitar que Tomic fes mal–, i l’atac blaugrana ho va patir. Tenia molts problemes per localitzar situacions a prop de cistella i sort en va tenir de la inspiració en el triple (5/10 en el primer parcial) per marcar la pauta. Això sí, defensivament no exhibia el to necessari i les facilitats (passivitat o desatenció en el balanç) van costar cares, amb Wiley aportant 9 punts tant sols en aquest primer parcial (22-19).

Pesic va introduir alguna defensa alternativa per fer aquest pas endavant al darrere i amb els triples de Kuric, feia l’efecte que els blaugrana hi posaven la directa (33-23, 15’), però el rival va demostrar que tenia encara coses a dir. Actuar sense pressió ho fa tot més fàcil i apujant la intensitat al darrere –fins a vuit pilotes perdudes del Barça Lassa en el segon parcial–, va arribar viu a la mitja part (38-35). Hi va ajudar també la localització d’inspiracions individuals com és el cas de Strawberry.

A la tornada dels vestidors, els visitants van continuar advertint que no posarien les coses fàcils al combinat de Pesic. Paulí alçava la veu (41-41, 22’) i Tomic, que no castigava el rival com altres dies, veia com se li assenyalava la tercera falta aviat. Però, de mica en mica, els blaugrana van fer-se amos de la situació. Van apujar l’activitat defensiva –el primer contraatac arribaria a meitat del tercer quart– i el ruixat de triples es mantindria. Primer, amb Singleton i, després, amb Pangos i Kuric. Tal era l’encert que la resistència de l’Herbalife va començar a trontollar a finals del tercer quart, després d’un 12-0 (63-46). Els canaris, sense objectius a Europa des de fa un grapat de setmanes, van abaixar els braços i l’equip va aprofitar-ho en l’últim quart per dosificar els jugadors més castigats físicament i arrodonir la victòria, igualant el rècord de triples en la competició. Avui, sense temps a perdre, viatge per demà jugar a Munic.

LES DADES

12
tirs de dos
va anotar ahir el Barça Lassa, amb un 41,4% d’encert. Fins ara, en feia 21 de mitjana, amb una efectivitat del 52,7%.
10
punts
de Smits, que no tenia cap minut a Europa des del 17 de gener a la pista del Maccabi.
5/6
triples
de Pangos, que també va batre el sostre anotador en l’Eurolliga enguany. Fins ahir, duia 19/77 triples (24,6%).
23
punts
del Barça Lassa directament extrets de les 17 pèrdues canàries.

Ha estat un partit en què hem fet una gran defensa, amb confiança i molta competitivitat. Un partit perfecte, del principi al final
Svetislav Pesic
Séraphin ha sentit alguna molèstia al genoll, però no es greu. Podria haver ajudat, però hem preferit no arriscar
Hem vingut amb ganes de fer les coses bé, però ens ha faltat frescor física per poder competir els 40 minuts