Eurolliga

S’encallen lluny del Palau

Bàsquet. El Barça ha encadenat cinc derrotes a domicili entre l’ACB i l’Eurolliga just abans d’afrontar un matx decisiu a la pista del Madrid

Que el Barça Lassa redueix sensiblement el seu rendiment a domicili, tant a l’Eurolliga com a l’ACB, no és només una sensació, reafirmada en la derrota de dijous contra el Bayern (73-71), sinó que és un fet plenament contrastat amb les dades que tenim sobre la taula un cop s’han jugat 51 partits (28 de l’Eurolliga i 23 de l’ACB). De les 16 derrotes que ha encaixat l’equip aquest curs, el 80 per cent (12) han tingut lloc fora del Palau, i a Europa l’equip ha perdut totes les possibilitats d’arribar al play-off com a cap de sèrie.

Potser el més preocupant és que el pobre rendiment a fora va in crescendo Així, els de Pesic han perdut cinc partits seguits, a l’ACB contra l’Iberostar i l’UCAM de Sito Alonso i a l’Eurolliga contra el Bayern, el Fenerbahçe i l’Efes. Aquesta mala ratxa arriba just abans d’afrontar demà un duel decisiu a la lliga regular espanyola contra el Real Madrid –amb una derrota menys–. Lògicament les possibilitats del Barça per aspirar a guanyar el títol de lliga depenen sobretot de tenir el factor pista a favor quan arribi una més que probable final contra el Real Madrid.

En les estadístiques més rellevants també queden palesos els problemes que el Barça té fora de casa per desplegar el joc que fa quan té l’escalf de la seva afició. En xifres globals l’equip anota al Palau 84,4 punts per partit –més de 90 a l’ACB– i n’encaixa menys de 74 –70 a l’ACB i 77 a l’Eurolliga–. Traslladades les mateixes mitjanes fora de casa, aquestes baixen de forma dràstica. En atac l’equip arriba per poc als 78 punts per partit i n’encaixa gairebé 80. Com altres equips, certament el Barça també paga fora de casa els desplaçaments constants pel fet de compaginar les dues competicions, un fet que haurà de resoldre segur en els play-offs de l’Eurolliga –haurà de guanyar com a mínim un partit a la pista de l’Efes–i ja veurem a l’ACB, sobretot si no manté el factor pista.

Un fortí

Les derrotes de l’equip fora de casa també tenen una altra lectura, que el Palau torna a ser un fortí, una sensació que s’havia perdut amb Bartzokas i Sito Alonso les temporades anteriors. Només tres dels grans d’Europa –CSKA, Fenerbahçe i Olympiacòs– han aconseguit tombar els de Pesic a Barcelona. Els blaugrana, en canvi, han cedit a domicili contra algunes de les ventafocs de l’Eurolliga, com ara l’Herbalife i el Buducnost.

5
derrotes
seguides fora de casa ha encaixat l’equip de Pesic entre l’ACB i l’Eurolliga.
81
punts
són els que encaixa l’equip de Pesic fora del Palau a l’Eurolliga. A casa només n’encaixa 70,1.
4
derrotes
ha encaixat l’equip a l’ACB, totes fora de casa, l’última contra l’UCAM de Sito Alonso.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)