ACB

El Barça reforça el lideratge a Madrid

Bàsquet. L’equip blaugrana porta la iniciativa des de l’inici i torna a superar el conjunt blanc (76-82) al Wizinc Center

El Barça Lassa ha reforçat el seu lideratge de la lliga ACB després de sumar la segona victòria consecutiva contra el Real Madrid al Wizinc Center (76-82), un mes després de la final de copa. L’equip blaugrana, amb les idees més clares tant defensa com en atac, ha portat sempre la iniciativa i ha tingut el conjunt blanc sota control.

La posada en escena ja ha estat blaugrana. El Real Madrid ha començat excessivament ansiós i el Barça amb el pla de ruta molt més ben definit ha pres la iniciativa amb un parcial de 3-13. Singleton ha ofert la seva millor versió en defensa i en una mateixa jugada ha fet dos taps a Taylor i Tavares. Heurtel i Claver han liderat l’equip en atac i Pablo Laso s’ha vist forçat a demanar el primer temps mort. L’esbroncada del tècnic blanc als seus jugadors ha estat de consideració i el Real Madrid ha reaccionat. Sergi Llull ha afinat el seu punt de mira i amb el tercer triple ha restablert un equilibri (15-15), que s’ha mantingut al final del primer quart (17-17). Acció i reacció. El partit anava a ratxes. L’encert exterior de Kuric tornava a situar els blaugrana amb avantatge (19-24), però Carroll ha replicat amb la mateixa moneda i igualava el resultat (29-29). Tres triples consecutius, dos de Smits i un d’Heurtel (29-38) , donaven un altre impuls al Barça, Carroll, autor de 15 punts a la primera part, ha donat oxigen al seu equip (40-42), però no ha pogut evitar que el conjunt català tanqués els dos primers quarts amb una renda de 5 punts després d’un triple final de Kuric (40-45).

Després de la represa, el Barça continuava còmode sobre la pista, tant en defensa com en atac, i ha ampliat el seu avantatge fins als 10 punts (45-55). El Real Madrid, a batzegades, ha retallat les diferències i ha arribat viu a l’últim quart (57-62). En l’últim període s’ha repetit el guió i cada vegada que els blancs s’apropaven al resultat (66-68), el Barça era capaç de tornar a obrir forat amb dos triples de Kuric i Pangos (66-74). L’equip blaugrana ha sabut dominar el rebot en els moments claus i no ha deixat escapar una altra victòria al Wizink Center, que pot ser definitiva per assegurar-se el lideratge de la lliga regular.