ACB

Pesic ha tombat el Madrid en els seus set duels ACB

ACB. Pesic ha guanyat en 12 dels 14 clàssics i encarrila el lideratge de la lliga, que li permetrà preparar els quarts d’Eurolliga deixant l’ACB en segon terme

12

triomfs

en 14 duels

Pesic és la bèstia negra del Madrid. Des que ha arribat el serbi, els clàssics tenen color blaugrana. De fet, Svetislav Pesic, com a entrenador del Barça Lassa en les seves dues etapes, ha guanyat en 12 dels 14 duels que ha disputat i està guanyant la partida a Pablo Laso, que en els últims anys s’havia passejat mostrant la superioritat blanca en l’ACB i en l’Eurolliga. El canvi de tendència en el bàsquet espanyol sembla un fet, i des de l’arribada de Pesic, fa 13 mesos, ha guanyat sis dels vuit enfrontaments. Per a Pesic, l’objectiu no només és pensar si el Barça és líder, sinó que té un missatge clar: “És millor no pensar en quina posició estàs, sinó pensar què pots fer per millorar el joc del teu equip.”

Canvi de cicle?

El que falta saber és si finalment el domini que acumula el Madrid en l’ACB en els últims anys, amb Mirotic, Sergio Rodríguez i Luka Doncic com a grans referents, està arribant al final. És clar que la columna vertebral del Madrid és la mateixa, però Llull, després de la seva greu lesió als lligaments encreuats del genoll, no pot tenir tanta continuïtat en molts partits seguits. Pablo Laso està intentant treure rendiment de les peces de què disposa, però Prepelic, per exemple, està tenint un paper residual, i ara Campazzo no està en el seu millor moment després d’haver hagut d’assumir durant el curs molt protagonisme. La sensació és que el Barça ha sabut dosificar més i millor els seus homes i que els puntals del Madrid contínuament estan tenint baixes.

Cap ho ha jugat tot

En l’ACB, cap jugador del Madrid ha estat en els 24 partits. Qui més ha jugat, curiosament, és Felipe Reyes (23), seguit de Carroll (20), Rudy (18), Ayón (17) i Llull (14). Del Barça, l’únic que ha jugat les 24 jornades és Pangos. Amb un partit menys, Claver i Oriola.

Smits, l’últim a entrar en la rotació de Pesic

El letó del Barça havia estat, juntament amb Pustovyi, un dels dos jugadors menys utilitzats per Pesic. L’ucraïnès només ha participat en 10 dels 24 partits de l’ACB, amb una aportació testimonial. Però qui està entrant cada vegada més en la rotació, aprofitant que Seraphin està lesionat i que Oriola passa a jugar de cinc i deixa minuts lliures en la posició de quatre, és Rolands Smits. Amb només 23 anys i debutant en un equip gran després del seu pas pel Fuenlabrada, el letó va demostrar el seu talent en el clàssic amb tres triples importants. Quan torni Seraphin, en teoria passarà a tenir menys minuts un altre cop.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)