FEB

El tractat de ‘Mendi’

L’Spar Citylift enllesteix els quarts de final amb un 2-12 en el primer quart (12-20) i un altre en el segon (19-37)

Cadí i Guipúscoa es juguen demà passat a la Seu d’Urgell ser el rival de l’Uni en semifinals

L’Spar Citylift va enllestir els quarts de final de lliga contra l’Araski per la via ràpida: dos a zero i cap a casa a esperar rival per al cap de setmana, el vencedor del Cadí-Guipúscoa demà passat a la Seu. Són el primer i l’últim amb què va perdre en la lliga l’Uni, aquest curs. Però la versió de l’equip d’Èric Surís, ahir a Mendizorrotza, és tota una declaració d’intencions. A més, el tractat es va dur a terme al lloc on va començar la davallada, en la copa el primer cap de setmana de març (s’intuïa abans, però els resultats no ho van reflectir fins llavors). Una manera de tancar el cercle i recuperar l’avantatge moral, que tant li ha costat tenir al conjunt gironí que, des del salt inicial de la competició a la tardor, s’ha hagut d’anar adaptant a les circumstàncies. Com ahir, que encara va fer debutar Vionise Pierre-Louis, perduda encara al parquet. Tot contra un rival molt digne, l’Araski, que va acabar amb cinc basques a la pista – Izas, Laupa, Moli, Bedia i Murua–, però que des que va lligar la permanència només ha guanyat un partit, amb triple i addicional de Drammeh a l’últim segon contra el Sant Adrià.

Memòria recent

Made Urieta va demanar dos temps morts en la primera meitat, després d’encaixar un parcial de 2-10 les dues vegades: 12-18 a 1:43 pel primer quart i 17-30 a 2:06 per la mitja part. Els dos es van engreixar després a 2-12 (Dongue en el primer de 4,60 m i Sánchez en el segon de 6). Araski va començar manant des del triple (3-0 Roberson) i després d’un intercanvi sostingut en Reisingerova –10-10 amb 3/3 de dos de la txeca– per part de l’Uni. Les gironines van donar un primer cop amb Hampton i Rosó anotant fàcil, de fora cap a dins, contra la defensa zonal verda. I va ser la defensa de l’Spar Citylift, focalitzada en Edwards (22 punts a Fontajau, 2 en el descans i 6 al final per a la màxima anotadora de la fase regular) la que va permetre el segon cop, en el segon quart i amb tres cistelles en joc d’Araski. De nou Buch (15-23) i Hampton (17-26) al triple, obrien forat al marcador per a l’Spar Citylift, que reblava el clau amb penetracions de Palau marca de la casa –tampoc vistes darrerament– i dos tirs de Sánchez abans del descans: 19-37 amb 18-46 valoració (16-24 rebots).

La barcelonina va meravellar en el tercer quart. 32-57 amb 11 punts, 5 rebots, 3 assistències i 19 de valoració de l’esquerrana, que anotava fins i tot les que li queien de la mà (26-49). L’últim parcial va ser un entrenament amb públic per a l’Uni, que va fer tres cistelles en joc: 37-61 Sánchez, també recuperada per al tram decisiu de la lliga, i Buch (39-66 de tres assistida per la última perla de Palau i 39-68 a passada de la pivot andalusa).

1
partit
ha guanyat Araski des del 23 de febrer (71-48 al Gernika), el 68-67 al Sant Adrià, inclosa la copa que va organitzar al març.
6
punts
va fer la màxima anotadora de la lliga, Edwards, que a Girona havia acabat amb 22.
3
cistelles
en joc va fer l’Spar Citylift en el darrer quart, una de Sánchez i dues de Buch.
L’equip està fent passos endavant en el procés de reconstrucció. Des de la solidesa defensiva hem marcat la dinàmica del partit
Hem sabut llegir les seves defenses i trobar l’equilibri entre córrer i buscar avantatges al pal baix. Amb el 2-0 marxem contents
Estem en semifinals amb l’equip en bona dinàmica després de les darreres jornades. L’equip torna a anar cap a amunt
Èric Surís
Amb 2-0 podem descansar i preparar la semifinal. Pots caure en la trampa que amb 1-0 ja està i no serà tan fàcil
Laia Palau
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)