FEB

L’Spar Citylift s’avança 1-0 en la semifinal catalana (69-48)

Bàsquet. Lliga femenina. Les gironines poden accedir a la seva cinquena final seguida dijous si guanyen a La Seu d’Urgell

L’Uni Girona no s’ha deixat sorprendre pel Cadí i dijous accedirà a la seva cinquena final seguida si guanya a La Seu d’Urgell, després de manar tot el partit i acabar jugant quasi a plaer contra el Sedis, cansat després del descans i bloquejat mentalment al darrer quart. Les del Pirineu han fet, una cistella en joc, el triple de Hempe (69-48) els darrers vuit minuts de partit (54-44 Richards).

L’Spar Citylift ha anat sempre per davant, des del 8-2 inicial i malgrat l’empat a 10 (Díaz, triple i addicional) i 12 (Aijanen). Un 7-0 al final del primer quart ha retornat el marge a l’Uni, que ha imposat la seva rotació (9 jugadores amb punts al descans). Sense encert exterior –2/28 triples entre els dos a la mitja part, els dos de Díaz (35-27)– les cistelles fàcils han permès a les gironines superar la barrera psicològica: 27-16 Hampton i 31-20 Williams al contraatac o Reisingerova a sota (29-18 i 35-24).

L’encert ha arribat, després del descans. I ha afavorit les gironines malgrat les quatre faltes que duien Hampton (13 punts, 7 seguits amb triple inclòs) i Dongue. La de Bahí, acabada d’entrar a pista, ha permès Pierre-Louis, debutant avui a Fontajau, establir la màxima local abans d’encarar el darrer quart (51-38) amb dos triples per banda en el tercer: Martínez (40-32) i Hampton (47-37)i Kraker (37-32) i Vilaró (44-37). Bea Sánchez ha establert la màxima de 14 (54-40) de 6,75 m i Buch hi ha tornat, de lluny (57-44 a 7:06) i Hampton ha obligat Bernat Canut a aturar el duel a 5:42 amb el 59-44 i apostar per Vilaró a la posició de base. No ha funcionat, tampoc, mentre Núria Martínez feia cinc punts seguits amb el seu segon triple i una acció a anella passada (64-45).