ACB

A Manresa no es rendeix ningú: el miracle és possible

Bàsquet. ACB. El Nou Congost va esgotar ahir les entrades per a dissabte, perquè tot i la mala sort de lesions i de baixes el Baxi no renuncia al ‘play-off’

El miracle al Nou Congost encara és possible. Aquí no es rendeix ningú. Ningú abandona el vaixell. Ahir es van esgotar les entrades extres per a abonats i el club ha fet una crida a alliberar el seient si no hi han d’anar. L’afició manresana no vol deixar sol l’equip quan més el necessita. I això que amb el que ha tocat viure aquest curs n’hi ha per escriure un llibre.

Marko Lukovic, serbi, va durar sis partits al Nou Congost abans de lesionar-se i marxar. Dragovic, montenegrí, va arribar amb contracte temporal i va durar 14 partits. Doellman, nord-americà, va començar lesionat, va jugar sis partits a un nivell fluix i va rescindir el contracte. Siim-Sander Vene, estonià, va estar sis partits temporalment a Manresa, va marxar al Fuenlabrada i juga al Gran Canària. Jokubas Gintvainis, lituà, va tenir una primera lesió i després problemes d’espatlla; va rescindir per operar-se. Va jugar 18 partits. Corey Fisher va arribar com a reforç i després de 12 partits de nivell s’ha lesionat i és baixa. I sobretot Alex Renfroe, líder i sensació de l’ACB, va jugar 13 partits, amb 14,1 punts, 6 assistències i 18,5 de valoració de mitjana abans de pagar per marxar al Partizan abans de cap d’any. Del planter han pujat i debutat a l’ACB Pau Treviño, David Efambé i David Òrrit, i es va fitxar a mig curs Yankuba Sima, que no volia ningú a l’ACB. Si ja és difícil trobar estabilitat amb tants canvis, resulta que s’han lesionat Lalanne, Sakho (tres mesos) i ara Murphy i sobretot Ryan Toolson, que condiciona la resta del joc perquè obria espais per a tothom gràcies a la seva amenaça. I tot i que podria semblar que el Baxi Manresa està en el precipici per tornar a la LEB Or, resulta que depèn de si mateix per entrar al play-off. Farà falta més que un miracle, però el que ha viscut el Nou Congost aquest curs ja es pot considerar un miracle. Peñarroya fins ara ha fet equilibris i ara toca allò del més difícil encara. Dissabte, la penúltima batalla.

LES FRASES

No estem competint de la forma que voldríem. Mentalment no estem bé, tants entrebancs ens han dut a perdre l’equilibri en el joc
No farem cap fitxatge per a aquests dos últims partits, volem acabar amb aquests jugadors, el compromís és màxim
Tots els jugadors tenien clar el seu rol, la feina que havien de fer, i ara per necessitats òbvies s’ha trencat tot
Joan Peñarroya
TÈCNIC DEL BAXI MANRESA
Després de la temporada que estem fent, la frustració d’acabar així és molt gran
Román Montañez
DIRECTOR ESPORTIU BAXI MANRESA

Un 5 titular de LEB Or... fa un any

Dani García, Álvaro Muñoz, Gabriel Lundberg, Pere Tomàs i Jordan Sakho poden ser perfectament el cinc titular del Baxi Manresa en els dos últims partits de la lliga regular contra el Fuenlabrada i a Saragossa. És el mateix cinc que podia tenir fa un any a la LEB Or. I amb aquest cinc haurà de buscar el ‘play-off’.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)