ACB

El Barça, amb una marxa menys que el Madrid (87-67)

ACB. Els blaugrana han començat amb un 9-0 que ha marcat la resta del matx

El Madrid ha arrencat la final amb una marxa més que el Barça i els blaugrana s’han vist dominats des del 9-0 inicial. Els de Pesic no han trobat mai bones sensacions en un partit molt físic (87-67). El Madrid situa l’1-0 en l’eliminatòria al millor de cinc partits. Dilluns (21 h), segon assalt també al Wizink Center.

El matx ha estat marcat per una sortida explosiva del Madrid (9-0) en un primer quart on els blaugrana han estat lluny dels seus números, sobretot en el triple (0/3). Els blancs, en canvi, ha encadenat un 6/10 triples. El Barça però ha ressorgit amb l’entrada d’Heurtel, el millor blaugrana amb 14 punts juntament amb Oriola (13), i juntament amb Hanga han retallat la diferència (14-13). Però el Madrid ha estat molt més intens en defensa i sòlid en atac i ha tornat a agafar avantatge amb un Llull en estat de gràcia (9 punts 1/2 de 2, 2/2 triples 1/1 lliures) i un Rudy Fernández espectacular al darrera i al davant. Els de Pesic s’han vist 16 punts a sota (41-25) després d’un rebot ofensiu d’Ayón. Tomic, desbordat. Els primers 20 minuts han estat totalment blancs (47-32).

Al tercer quart ha continuat la mateixa tendència amb un Barça molt irregular davant un Madrid amb màxima confiança que ha recuperat el màxim avantatge després d’una esmaixada de Tavares (60-44). Pesic ha situat Heurtel i Pangos junts per aprofitar el tir exterior del canadenc. Dos triples seguits del Barça l’han tornat a posar dins el partit (62-52). Però només començar el darrer quart ha quedat clar que el Barça no guanyaria. Un parcial de sortida a l’últim quart d’11-0, amb un triple i un 2+1 de Causeur, ha trencat el matx (74-54). Tot i un parcial de 0-9 del Barça (74-63) ha quedat com a anècdota.